Фризер - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Фризер

Term Main definition
Фризер

Ако сонувате фризер тоа значи дека ве очекуваат големи издатоци на јаве.

Што значи да сонувате фризер?

Ако видите фризер во сон

Ако во вашиот сон видите фризер, тоа ви е предупредување дека имате големи издатоци. Веројатно планирате прослава по повод настан кој ве прави многу среќен/среќна. Ќе посакaте да повикате луѓе со кои сте блиски и да приредите забава за која долго ќе се зборува.

Меѓутоа, ваквиот потфат ќе ве чини многу повеќе отколку што сте можеле да очекувате. Ќе мора да се откажете од многу нешта кои сте сакале да си ги дозволите и да позајмите пари за да ги спроведете сите планови на дело.

Ако сонувате дека ве шиша фризер

Кога сонувате дека ве шиша фризер тоа имплицира дека ќе престанете да се грижите. Можеби во минатото сте се сепнувале поради секоја ситница што негативно влијаело на вашата здравствена состојба. Ќе сфатите дека ништо не е вредно за вашите нерви и ќе морате да промените многу нешта кои ви штетеле доколку сакате да дочекате длабока и убава старост.

Ако сонувате дека фризерот почнува па престанува да ве шиша укажува на неодлучност од ваша страна. Честопати ниту самите не знаете што сакате, па ви е потребно повеќе време да донесете и наједноставни одлуки како на пример, избор на храна, облека, накит и слични нешта. Поради овие особини луѓето често за вас стекнувале погрешен впечаток и ве сметале за неодговорна личност која нема попаметна работа во животот туку само размислува за безначајни работи.

Ако сонувате дека вие сте фризер

Доколку сонувате дека вие сте фризер, а на јаве не сте имплицира дека сте збунети поради новонастанатата ситуација и ќе побарате совет од драга личност. Можеби партнерот/партнерката ќе ви помогне да решите проблем кој долго време ве мачи.

Ако сонувате дека сте чирак на фризер

Сон во кој работите како чирак на фризерот во некој фризерски салон тоа укажува дека постепено ќе совладате финансиска криза во која се наоѓате во моментот. Хроничниот недостаток на пари ви донел многу стрес, но мора да останете трпеливи. Ништо нема да дојде преку ноќ, затоа не смеете да дозволите да изгубите надеж.

Ако сонувате дека барате фризер

Ако во сонот си барате фризер тоа значи дека ќе промените работно место или ќе помогнете некому да пронајде. Ако во овој момент сте невработени, веројатно ќе добиете понуда која не се одбива. Меѓутоа, доколку имате работа ќе сфатите дека не ви одговара и ќе посакате што побргу да ја промените.

Ваквиот сон може да значи дека ќе се потрудите да вработите некого. Веројатно се работи за член на семејството или близок пријател за кого знаете дека има многу голем потенцијал, но нема прилика да го искористи.

Ако сонувате дека разговарате со фризер

Ако сонувате дека разговарате со фризер тоа имплицира дека не сте требале да слушате озборувања, а камо ли да ги разнесувате наоколу. Сигурно секојдневно сте опкружени со луѓе кои ви се доверуваат, но радо говорат и за другите. Затоа ви станало нормално да знаете многу нешта за многу луѓе.

Меѓутоа, не ви е драго кога ќе чуете трач за себе. Тоа е јасен показател никогаш да не се занимавате со озборување бидејќи никогаш не знаете кога ќе станете тема на разговор.

Сон во кој гледате и слушате како некој друг разговара со фризерот тоа е предупредување да не се плеткате во она што не е ваша работа. Немојте на другите да им ги наметнувате вашите сопствени ставови, уверувања и мислења и немојте да делите совети ако некој не ви го бара тоа од вас. Таа улога препуштете му ја на некој друг.

Ако сонувате дека се расправате со фризерот

Доколку сонувате дека се расправате со фризерот тоа значи дека можеби ќе ве заболи некоја неправда. Некој ќе ве обвини за нешто што не сте го направиле или колегата од работа ќе добие покачување за кое сте биле сигурни дека ви припаѓа вам. Нема да ви биде сеедно, но ќе се потрудите да го сокриете тоа од другите. Ќе ја преболите оваа неправда во четири ѕида.

Ако во вашиот сон некои други лица се расправаат со фризер тоа значи дека ќе се најдете во непријатна ситуација. Можеби ќе станете арбитер во спор помеѓу две лица кои еднакво ги сакате и почитувате. Секој од нив ќе ви бара да застанете на неговата/нејзината страна, па ќе ви биде тешко да донесете правилна одлука.

Најдобро би било кога добро би размислиле за се и потполно објективно би донеле заклучок. Употребите дипломатски вештини кои ги имате за да не повредите нечии чувства.

Ако сонувате дека се тепате со фризерот

Ваквиот сон ја симболизира потребата другите луѓе да го согледаат потенцијалот кој го поседувате. Можеби на работа се трудите да ги покажете личните квалитети, но не наидувате на позитивни реакции од претпоставените.

Со оглед на тоа дека воопшто не сте наметлива личност, потајно се надевате дека некој ќе ве забележи колку придонесувате во работниот колектив. Можеби сепак ќе морате да промените тактика на делување, бидејќи предолго време чекате претпоставениот да почне да го вреднува вашиот труд.

Сон во кој гледате како некој друг се тепа со фризерот укажува на тоа дека ќе промените мислење за некоја драга личност. Некого кого сте го доживувале како несериозна и детинеста личност ќе ви го покаже своето „друго лице“. Ќе ве воодушеви неговата/нејзината храброст и одлучност и ќе сфатите дека предолго време сте биле во заблуда кога тој/таа е во прашање.

Ако сонувате дека сте убиле фризер

Ако сонувате дека сте убиле фризер тоа значи дека сте незадоволни од својот живот. Постои нешто што никако не можете да го поднесете, а што постојано се случува. Можеби се работи за некој финансиски или љубовен проблем, или работата не ви донесува задоволство на кое сте се надевале.

Ова воедно е и показател дека е време за промени. Морате да се поттурнете и да почнете да ги решавате нештата кои ве измачуваат. Колку и да се плашите од последиците, ако продолжите на овој начин никогаш во целост нема да бидете среќни.

Кога во сонот ќе видите мртов фризер тоа имплицира дека ќе се загрижите за некого. Можеби некој од вашите блиски луѓе се соочува со сериозни обвинувања и вие ќе се потрудите да докажете дека е невин. Сепак, морате да бидете многу внимателни, бидејќи секогаш постои можност да ја браните погрешната личност.

Ако сонувате дека се бакнувате со фризерот

Доколку во вашиот сон се бакнувате со фризерот можно е да сте станале суетни. Дојдени сте до фаза од животот кога многу нешта ви одат од рака.  Претерано задоволни сте од работното место и од емотивниот статус, па сте почнале да се фалите.

Ова зачестено го правите во друштво на луѓе кои ја немаат вашата среќа, што воопшто не е вкусно. Можеби сето тоа го правите несвесно, но време е да престанете, бидејќи среќата може многу лесно да ви го сврти грбот. Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Доколку пред скоро време сте биле на фризер, тоа сигурно ви оставило впечаток врз вас.

Дефиниција за фризер

Фризер или бербер е занаетчија кој се занимава со влакната на човечката глава.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg