Фудбал - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Фудбал

Term Main definition
Фудбал

Ако гледате спортски натпревар во сонот тоа предупредува дека лековерноста би можела да ви донесе големи неволји;  ако учествувате значи дека нема да бидете задоволни со она што го имате.

Што значи да сонувате фудбал?

Ако гледате спортски натпревар во сон на телевизија

Ако во сонот гледате фудбал, тоа укажува дека ќе патувате некаде. Можеби ви претстои заобиколување на некои интересни знаменитости во градовите во кои има долга спортска традиција, па ќе ја искористите приликата да посетите и некој натпревар.

Ова особено се однесува на мажите бидејќи ќе ја гледаат најважната споредна работа на светот додека нивните партнерки ќе одат на шопинг.

Ако играте фудбал во сонот

Кога сонувате дека играте фудбал, тоа имплицира дека водите грижа за здравјето. Се трудите редовно да вежбате и да внесувате балансирани оброци кои ви прават да се чувствувате полетно и силно. Доколку не одите на тренинг ве гризе совеста па ја користите секоја прилика да го надоместите пропуштеното.

Инаку се одлучувате со железна дисциплина и истрајност која ви овозможува максимално да се посветувате на она што го работите.

Ако престанете да играте фудбал во сонот

Ако сонувате дека сте престанале да играте фудбал во сонот тоа значи дека ќе најдете подобра работа. Веројатно ќе ви се укаже прилика за која долго време сте мечтаеле, но не сте верувале дека некогаш ќе се реализира. На самиот почеток нема да знаете што да правите и ќе чувствувате страв од новите и непознатите нешта

. Сепак, во вас ќе надвладее желбата за напредување, па ќе прифатите се што ќе ви се чини подобро од она што го имате во дадениот момент.

Ако сонувате фудбалски стадион

Доколку во сонот видите фудбалски стадион тоа значи дека сте уморни од работното место. Можеби вашата работа изискува постојана комуникација со луѓето. Затоа секојдневно се сретнувате со непријатни и стресни ситуации, па понекогаш ви е мака кога ќе помислите дека наутро треба да тргнете на работа.

Толкава количина на стрес би можела негативно да се одрази на вашето здравје. Не би било лошо кога би земале неколку слободни денови кои би ги поминале онака како што вам ви одговара.

Ако сонувате фудбалски натпревар во живо

Ваквиот сон предвидува жолчна расправа со неистомисленици. Веројатно во блиска иднина ќе морате да се заложите за своите ставови и уверувања. Некој ќе се обиде да ве убеди во нешто за кое во потполност сте сигурни дека не е правилно.

Во тој случај имате две опции – да се раководите според изреката „паметниот попушта“ или да се потрудите да докажете дека сте во право.

Ако сонувате маса за фудбалче

Ако во сонот видите маса за фудбал тоа значи дека партнерот многу се труди да ви угоди и поради тоа ви станало здодевно во врската. Тој/таа ве држи како капка вода на дланките бидејќи се плаши дека би можел/а да ве изгуби. Затоа често ви попушта и не дозволува ништо да го загрози вашиот однос.

Со оглед на тоа дека гледате дека секојдневно си го губи идентитетот поради вас, се чувствувате одговорни за тоа. Време е за сериозен разговор. Ако со своето однесување не ве прави среќни кажете му/и го тоа отворено.

Ако играте на маса за фудбалче

Кога сонувате дека играте на маса за фудбал можно е пред вас да се наоѓа некоја многу важна одлука. Можеби размислувате за промена на работното место или местото на живеење и не е исклучено дека ниту дека ви годело отсуството на партнерот.

Во секој случај, немојте да донесувате избрзани одлуки и во афект. Дајте си време да размислите, па дури потоа направете го следниот чекор.

Ако купувате маса за фудбалче

Сон во кој купувате маса за фудбал укажува на тоа дека ви недостасува забава во животот. Не би било лошо кога дел од своето слободно време го одвојувате за дружба со пријателите, добра книга, заминување на концерт и слично. Тоа што немате волја или време е само изговор. Потсвеста ви порачува да се тргнете и да промените нешто во вашиот живот.

Ако сонувате фудбалер

Доколку во сонот видите фудбалер веројатно ќе остварите успех за кој сите ќе ви честитаат. Ќе докажете дека се исплати да бидете вреден и упорен, па сето тоа радо ќе го набивате на нос на сите оние кои не верувале во вас. Ќе уживате во пофалби кои ќе пристигнуваат од сите страни. Подгответе се за критики за оние кои не можат да поднесат туѓ успех.

Не смеете да дозволите некој да ви ја расипува среќата.

Ако сонувате фудбалерка

Добро здравје, романтични и страствени моменти на јаве.

Ако разговарате со фудбалер

Кога сонувате дека разговарате со фудбалер тоа значи дека во блиско опкружување имате некој сериозен манипулатор. Личноста која ја сакате и на која и верувате може да ве наговори на се што ќе посака, дури и кога себеси си правите штета. Размислите зошто ви е потребен водич во животот.

Доволно сте способни самите да се носите со сите можни предизвици кои ќе ви се најдат на животниот пат, сигурно не ви треба тутор или учител на овие години.

Ако разговарате со фудбалерка

Успешно ќе се додворувате некому.

Ако водите љубов со фудбалер

Разочарување, изневерување, несреќен живот. Лекомислено ќе прифатите некаква обврска.

Ако водите љубов со фудбалерка

Здравје, среќа. Романтични моменти на јаве.

Ако се расправате со фудбалер

Ако во сонот се расправате со некаков фудбалер тоа имплицира дека речитоста и елоквентноста ќе ви помогнат да се извлечете од проблеми. Ќе сфатите дека не вреди да се расправате или карате, туку подобро е полека, аргументирано да го изнесете својот став.

На тој начин само ќе ги придобиете нови симпатии и најголемите непријатели ќе ги омекнете.

Ако се тепате со фудбалер

Сонот во кој се тепате со фудбалер укажува на некаква завист. Многу голема веројатност има во блиското опкружување да имате некого за кого верувате дека е посреќен и поуспешен од вас. Наместо тој да ви биде мотивација и самите да станете подобри, вам ви е полесно да го презирате. Обидете се да сфатите дека нештата не биле секогаш онакви какви што ви се чинат и повеќе време вложете во сопствениот напредок  и среќа. Кога ќе почнете да се позанимавате со сопствените грижи и проблеми, туѓиот живот ќе ви стане потполно безначаен.

Ако бегате од фудбалер

Ваквиот сон е предупредување дека проектот кој неодамна сте го започнале и напуштиле мора да биде завршен. Веројатно во некој момент сте сфатиле дека не треба да губите време на нешто неисплатливо, но и понатаму ве гризе совеста зошто не сте ја завршиле работата. Посветете малку време на тоа, можеби нештата не се така лоши како што ви се чинат.

Ако убиете фудбалер

Доколку сонувате дека сте убиле фудбалер тоа значи дека ќе се најдете на мета на озборувања. Некои ваши постапки ќе ги заинтригираат драгите луѓе од вашиот живот, па ќе почнат да шират приказни за вас. Наместо залудно да го трошите времето на деманти, посветете им се на луѓето и нештата кои ги сакате. Сепак обрнете внимание кому  се доверувате.

Ако во сонот видите мртов фудбалер тоа симболизира загриженост за кариерата или за иднината. Можеби се плашите дали ќе можете да пронајдете или задржите работно место, а можеби тоа што го работите не ви донесува финансиска стабилност. Не би било лошо кога би се обиделе да заштедите малку пари или да пронајдете дополнителна работа.  

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако пред скоро време сте играле или гледале фудбал тоа сигурно оставило силен впечаток врз вашата потсвест.

Дефиниција за фудбал

Фудбал е најпопуларниот спорт во светот во кој две екипи од по единаесет играчи играат едни против други.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg