Фустан - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Фустан

Term Main definition
Фустан

Ако сте убаво облечена во фустан: пријатен и среќен живот; ако облекувате фустан: ново пријателство; шарен фустан: авантура на патување; бел: чест; црн: жална и тажна вест; скапоцено украсен: ќе доживеете среќа и чест; нов: нови љубовни врски; стар: опасност од пожар; искинат: кавга; ако шиете фустан: ќе бидете наградени за вашата работа; ако перете фустан: вашата желба ќе биде исполнета; долен фустан или долна облека: среќа во љубовта.

Што значи да сонувате фустан?

Соништата со фустани се вообичаени за жените, мажите многу поретко ги сонуваат. Толкувањето на сонот за одредени поими поврзани со фустаните не се толкува исто за жените и мажите. Некои поими воопшто не се толкуваат за мажите освен ако фустанот не е примарен мотив на сонот.

Исто така, ако неодамна сте пробувале или купиле фустани или навистина ви се допаднале некои од нив, ние не толкуваме такви соништа.

Ако сонувате прекрасен фустан

Ако видите прекрасен фустан во вашиот сон, истиот симболизира пријатен и среќен живот. Вие сте личност која секогаш се обидува да биде средена и која посветува многу време и пари на својот изглед.

Финансиската состојба ви дозволува да си овозможите луксузни и квалитетни работи што придонесуваат да оставите впечаток на дама/господин кој има вкус и чувство за убавина.

Ако сонувате грд фустан

Сонот со грд фустан е спротивен на претходниот горенаведен сон. Животните проблеми ве следат, не се трудите да ги поправите, не обрнувате премногу внимание на вашиот изглед.

Ако облекувате фустан

Кога сонувате дека облекувате фустан, тоа значи ново пријателство. Вашето верување дека вистинските пријателства се остваруваат само додека сте на училиште или факултет, ќе бидат побиени од луѓето со кои ќе започнете да се дружите во „стари“ денови.

Ќе имате чувство дека можете да им кажете сè и дека тие ве разбираат многу подобро од оние кои ве познаваат цел живот.

Значењето е идентично за мажите кои сонуваат дека носат фустан, со тоа што веројатност дека значењето е спротивно и дека значи дека некаде ќе се срамат.

Ако носите или гледате шарен фустан во сонот

Ако сонувате шарен фустан значи дека ќе имате авантура на патување. Веројатно ќе запознаете личност која многу ќе ви се допадне и која ќе ви го направи одморот поубав. И покрај фактот дека ќе бидете свесни дека сериозната врска со него/неа е невозможна, ќе се приврзете повеќе отколку што треба, па затоа ќе ви биде многу тешко да се разделите.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во шарен фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате бел фустан во сонот

Ако видите бел фустан во сон, тоа покажува дека некој ќе ви покаже чест. Вашиот напор и работа нема да останат незабележани, поради што ќе имате бројни привилегии и почит од страна на околината. Секој ќе ве смета за синоним за успех и ќе бара совет од вас како да постигне барем дел од она што сте успеале да го направите.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во бел фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате црн фустан во сонот

Кога сонувате црн фустан, тоа значи дека ќе слушнете тажни вести. Можно е да умре некој подалечен роднина или познаник што ќе падне потешко отколку што сте очекувале. Ваквите ситуации во вас секогаш предизвикуваат размислувања за минливоста на животот и ве тераат да уживате максимално во секој момент, бидејќи околностите се менуваат со брзина на светлината.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во црн фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате црвен фустан во сонот

Еротски моменти се пред вас, или барем мечтаете за нив.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во црвен фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате жолт фустан во сонот

Пријателите и пријателките ви се се љубоморни. Свесни се дека сте подобри од нив и ништо не можат да сторат во врска со тоа.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во жолт фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако сонувате розов фустан

Ако видите или носите розов фустан во сонот, тоа значи дека сте незрели, себични и детинести.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во розов фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате зелен фустан во сонот

Пријателите ве ценат. Мислат дека изгледате добро и дека сте привлечна личност.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во зелен фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате скапоцен или свечен фустан во сонот

Ако сонувате фустан кој е скапоцено украсен, покажува дека ќе имате среќа. Веројатно ќе бидете во врска со личност која ќе ви ги спушта sвездите од небото и ќе стори сé за да ве задоволи. Ова ќе го сметате за заслужена награда за сите разочарувања што сте ги доживеале досега во животот, но нема да го злоупотребувате тоа, туку ќе умеете да го цените она што тој/таа ви го нуди.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во скап фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате нов фустан во сонот

Ако видите нов фустан во сон, тоа симболизира нова љубовна врска. Вашето животно мото е дека она што еднаш пукнало, сигурно повторно ќе пукне. Затоа никогаш не се враќате на старото, но се стремите кон нови искуства што ќе ве направат позрели и побогати. Ќе запознаете личност која ќе ви се допадне на прв поглед и која постојано ќе ве плени со своите ставови и вниманието што ќе ви го посветува.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во нов фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате стар фустан во сонот

Ако сонувате стар фустан е предупредување дека ви се заканува опасност од пожар. Ова е особено точно за вас ако сте пожарникар по професија. Можно е проблемите да ви се преку глава, но ќе мора да се сконцентрирате и одговорно да си ја работите работата, во спротивно штетата може да биде од неизмерни размери.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во стар фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако носите или гледате искинат фустан

Ако видите искинат фустан во сонот, тоа значи расправија. Веројатно ќе имате конфликт со член на семејство кој се однесува арогантно и ги користи вашите предмети без дозвола. Иако сте се обиделе на убав начин да ги истакнете неговите/нејзините грешки, единствениот јазик што тој/таа ќе го разбере е укинување на џепарлакот и други поволности што многу му/ ѝ значат.

Сонот не се толкува за мажите ако сонуваат дека се облечени во искинат фустан затоа што не постои корелација помеѓу сонот и резултатите во реалноста, што значи дека толкувањата скоро секогаш би биле погрешни.

Ако шиете фустан во сонот

Кога сонувате дека шиете фустан, тоа покажува дека ќе бидете наградени за вашиот труд. Вие сте личност која многу внимание посветува на деталите и се обидува да ги заврши сите обврски на темелен и одговорен начин. Шефовите се свесни дека секогаш можат да се потпрат на вас и дека под ваше водство, нивното отсуство нема воопшто да се забележи.

Ако перете фустан

Ако сонувате дека перете фустан значи дека вашата желба ќе се оствари. Можно е да пронајдете личност која ќе може да ги цени сите ваши квалитети и која ќе ве прифати онакви какви што сте. Ќе имате чувство дека се познавате цел живот и дека можете да зборувате за сè, без страв дека ќе бидете погрешно разбрани.

Долен фустан

Ако видите долна облека во сон, тоа симболизира среќа во љубовта. Сексот е многу важна ставка во врската, затоа обидете се да пронајдете партнер кој ќе сака да ви ги исполни сите фантазии. Не сакате конзервативни луѓе кои се склони кон морализирање и кои сметаат дека  малку послободно однесување е промискуитетно.

Ако сонувате летен фустан

Среќа, веселба, радост, благосостојба, волја за сè што сте се зафатиле да направите.

Ако запалите фустан

Постои можност за мизерија и сиромаштија или барем финансиска загуба поради некои одлуки од минатото.

Ако купувате фустан

Љубоморни сте на изгледот на некоја блиска личност, дури можеби на несвесно ниво.

Ако продавате фустани во сонот

Ќе надминете некои комплекси што ве мачат цел живот.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте купиле, шиеле или переле фустан, тоа сигурно ви оставило впечаток и во тој случај овие соништа не се толкуваат.

Дефиниција за фустан

Фустан е дел од облеката.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg