Игла - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Игла

Term Main definition
Игла

Ако најдете: лоши вести; ако изгубите: разделба со драга личност; ако вденете конец во игла: ќе се најдете во непријатна положба; ако шиете: непријатност на работното место; ако се боцнете: ќе имате немирна совест; повеќе игли: голема расправија; ако скршите: жал.

Што значи да сонувате игла?

Ако сонувате дека сте нашле игла

Ако најдете игла во сон, тоа е предупредување дека ќе чуете лоши вести. Можно е претходно да сте имале здравствен проблем кој, спротивно на вашите очекувања, повторно ќе се активира и ќе ви донесе големи проблеми.

Вие нема да ги чувствувате физичките симптоми колку што ќе ве изнервира помислата дека ќе мора да поминете низ ситуации што би сакале да ги избришете од вашата меморија.

Ако сонувате дека сте изгубиле игла

Кога сонувате дека сте изгубиле игла, тоа значи разделба со некој близок. И покрај силните емоции што постојат меѓу вас, ќе сфатите дека најдобро е секој да тргне по својот пат и да живее како што мисли како што треба.

Најголемата пречка за вашата љубов ќе биде желбата да постигнете на различни полиња, така што едниот ќе биде посветен на кариера, а другиот на семејството.

Ако сонувате дека провлекувате конец низ ушите на иглата

Ако сонувате дека провлекувате конец низ увото на иглата значи дека ќе се најдете во непријатна положба. Веројатно не можете да се ослободите од чувството за должност кон вашите родители или друг член на семејството, поради што не се осмелувате да станете независни.

Тие не би ја разбрале вашата потреба и би ве обвиниле дека сте неблагодарни. На тој начин, постојано ќе ги жртвувате своите желби и ќе бидете незадоволни од животот што го водите.

Ако сонувате дека шиете со игла

Ако шиете со игла во сон, тоа е предупредување дека ќе почувствувате непријатност на работа. Можно е да ви дојдат нови шефови кои ќе ве замолат да ги усвоите нивните работни методи и да заборавите на сè што сте применувале со години.

И покрај незадоволството, ќе мора брзо да се прилагодите и да си докажете на себе и на нив дека сепак сте подготвени да научите и да напредувате.

Ако сонувате дека сте се боцнале со игла

Кога сонувате дека сте прободени со игла, тоа симболизира немирна совест. Веројатно премногу остро се оценувате за нешто што сте го направиле во минатото.

Нема да имате предвид дека сте биле неискусни и желни да се докажете во тоа време, што ве натерало да направите грешка од која можете да научите многу корисни работи.

Ако сонувате повеќе игли

Ако сонувате повеќе игли значи голема кавга. Може да се случи да имате конфликт во семејството околу наследството што ќе сакаат да го грабнат членовите кои вложиле најмалку напор во одржување на домаќинството. Вие нема да сакате другите да ја искористат вашата љубезност и ќе сторите сé што е потребно за да ги заштитите вашите интереси.

Ако сонувате дека сте скршиле игла

Ако скршите игла во сон, тоа значи дека работите на ваша штета. Може да се каже дека секогаш ставате туѓи потреби на прво место, и си посветувате на себе си онолку време и пари колку што ви останува. Секогаш сте разочарани кога ќе сфатите дека другите го прават спротивното и зборувате за тоа како ќе свртите нов лист и радикално ќе го промените однесувањето.

Ако сонувате дека некој ве прободува со игла

Овој вид сон може да има неколку значења, во зависност од контекстот во кој се одвива. Ако, на пример, сонувате дека некој намерно ве прободува со игла во телото или лицето, тоа е предупредување за опасност.

Не потпишувајте никаков вид на договор ако не сте ги прочитале сите предмети содржани во него и не прифаќате дарежливи понуди кои уште „на почетокот“ ви изгледаат сомнителни. Во спротивно би можеле да се најдете во голема неволја.

Ако, пак, сонувате дека акупунктурист ве боде со игли по целото тело, тоа значи дека конечно ќе започнете да се грижите за вашето здравје. Ќе се обидете да се ослободите од порокот, да се храните поздраво и да се движите повеќе.

Ќе сфатите дека е крајно време да направите нешто во врска со тоа, бидејќи веќе чувствувате како лошите навики го загрозуваат вашето здравје. Бидете упорни и трпеливи. Не е лесно да се навикнете на нов начин на живот, но не смеете да се откажете од својата цел.

Ако барате игла во сонот

Ако барате игла во сон, тоа значи дека залудно се обидувате да промените некој којшто не сака да се менува поради вас или вашата љубов и приврзаност. Се работи за личност која има доста силни ставови за многу прашања, дури и кога ќе успеете да докажете дека не е во право.

И двајцата сте тврдоглави, поради што често влегувате во расправии. Вашата љубов не е спорна, но спротивставените мислења, планови и желби може да ве разделат.

Сон во кој гледате како некој бара игла е знак дека ќе се соочите со тежок избор. Можеби веќе нема да можете да го поднесете фактот дека вашата сакана е под силно влијание на некој друг, или можеби ќе треба да изберете помеѓу работата и љубовта. Во секој случај, ќе мора да „пресечете“, колку и да ви било тешко, затоа што веќе не можете да живеете во маѓепсан круг и да бидете несреќни и фрустрирани.

Ако купувате игла

Овој сон обично симболизира голема промена. Можно е конечно да донесете одлука да купите куќа или стан, да се оддалечите од вашите родители или да барате подобра иднина во друг град или земја.

Подгответе се за големите предизвици што ќе ве натераат да започнете да се сомневате во исправноста на вашата одлука, но со текот на времето ќе сфатите дека сте го направиле вистинскиот избор.

Ако продавате игла

Кога сонувате да продадете игла или игли, тоа значи дека ќе бидете разочарани од личноста што ја сметавте за вистински пријател. Тој/таа веројатно ќе направи нешто што ќе ве повреди до тој степен што посакувате никогаш да не сте се сретнале.

Ќе започнете да се сомневате и на други пријатели, што може да го загрози вашиот однос со нив. Не дозволувајте поради една личност која очигледно не ве почитувала да ја изгуби љубовта и наклонетоста кон оние кои се ваши искрени пријатели.

Ако проголтате игла

Ако сонувате дека сте проголтале игла, тоа е знак дека е време да промените нешто во вашиот живот. Сте дозволиле мрзливоста и стравот од промена да ве „закопаат“. Не си дозволувате да напредувате, во деловна, но и во духовна смисла.

Постојано лелекате за својата судбина и не правите ништо за да го направите вашиот живот подобар и поквалитетен. Започнете да работите на себе, да планирате за иднината и да се обидувате да го постигнете она што го сакате. Да живеете само за да живеете, на долг рок, нема да донесе ништо добро и позитивно.

Ако сонувате медицинска игла со шприц

Ако видите игла со шприц во сон, тоа подразбира дека некој ќе се обиде да ги искористи вашите слабости за да ви наштети. Можеби станува збор за колега на работа или факултет, ривал или дури и партнер кој нашол начин да ве „земе под своја закрила“.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, скршиле или изгубиле игла, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за игла

Игла е алатка што се користи за рачно шиење или како дел од машина за шиење.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg