Икање - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Икање

Term Main definition
Икање

Ако сонувате икање значи дека некој ќе ве понижи на јаве.

Што значи да сонувате икање?

Ако сонувате дека икате

Ако икате во сон, тоа подразбира дека некој ќе ве понижи на јаве. Можно е да станува збор за личност која не го зема предвид она што го зборува и не се грижи за чувствата на другите луѓе.

Ќе ве потсети на настаните што сакате да ги заборавите. Бидејќи исто така знаете многу за нејзиното минато, ќе ви падне на памет да му вратите со иста мера, но нема да се спуштите на тоа ниво.

Ако сонувате дека некој друг ика

Ако некој друг ика во сон, тоа значи дека ќе се извлечете. Можеби се случи да заслужите нечија критика, но ќе успеете да ја избегнете.

Ќе ви биде жал што вашите колеги ќе поминат лошо, но нема да направите ништо во врска со тоа. Ќе мислите дека не можете да им помогнете и дека само ќе си создадете проблеми.

Ако сонувате дека не можете да престанете да икате

Кога не можете да престанете да икате во сон, тоа покажува дека ќе озборувате некого. Во околината најверојатно постои личност која не можете да ја поднесете.

И покрај фактот дека таа ништо не ви направила, секој нејзин коментар ве иритира и вие давате сè од себе да ја избегнете.

Ако вашата сакана личност ика во вашиот сон

Ако некој близок ика во вашиот сон, тоа подразбира дека тој или таа не е искрен/а со вас. Можеби има нешто што го/ја вознемирува, но тој/таа не ви зборува за тоа.

Ќе се обидете да откриете за што станува збор, но ќе остане мистерија. Ќе помислите на лоши работи како неверство, здравствени проблеми итн., но, ќе испадне дека се работи за нешто друго.

Ако сонувате дека сте престанале да икате

Кога ќе престанете да икате во сон, тоа значи дека ќе имате искрен разговор. Веројатно ќе се соочите со личност која има нешто против вас.

Ќе го/ја замолите да ви каже за што се работи и, во иднина, прво да се обиде да го реши проблемот со вас, а не да вклучува други луѓе во него.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте икале или сте сведочеле на нечие икање, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за икање

Икањето е конвулзивна контракција на дијафрагмата што се повторува неколку пати во минута.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg