Икона - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Икона

Term Main definition
Икона

Ако видите: лутина, напорна работа, ако виси на ѕидот: чест, среќен брак; ако симнувате: смрт во семејството.

Што значи да сонувате икона?

Иконите претставуваат слики во дрво, на платно или некој друг материјал, и на кои има фигури на Исус Христос, Богородица, ангели и разни светци. Тие се присутни во православните цркви и храмови и поретко во други религии. Иконите се и компјутерски поим каде што претставуваат графички симбол на програма.

Иконите во двете форми се многу редок израз во соништата и секогаш се толкуваат позитивно во книгата за соништа.

Ако видите икона

Ако видите икона во сон, тоа симболизира напорна работа. Можно е во одреден момент да им завидувате на луѓето кои решиле да заработат пари на полесен начин и да кажете дека на овој ум би се однесувале поинаку.

Сепак, вие сте свесни дека не би можеле да функционирате така затоа што ќе ве мачат чувства на вина и нечиста совест.

Ако закачувате икона на ѕид

Кога сонувате икона што виси на ѕидот значи дека имате среќен брак. Воопшто не сте брзале при изборот на партнер, но сте го имале предвид фактот дека тоа е личноста со која ќе го поминете остатокот од животот.

Сте се обиделе да го запознаете што е можно подобро, а исто така да се претставите во вистинското светло за да немате проблеми во иднина. Благодарение на меѓусебната искреност, ќе формирате брачна заедница која ќе биде слична на онаа што би можеле да ја видите само во љубовните филмови.

Ако отстранувате икона од ѕид

Кога сонувате дека симнувате икона, тоа подразбира дека ќе бидете разочарани. Некој веројатно ќе ве повреди, по што ќе ја изгубите вербата во луѓето и ќе помислите дека сите се исти. Дури ќе ги имитирате оние што сте ги осудувале до неодамна и ќе правите работи што биле незамисливи за вас. Сепак, успешно ќе го надминете разочарувањето.

Ако купувате икона

Ако купите икона во сон, тоа значи дека ќе свртите нов лист. Кога ќе ја повлечете линијата, ќе видите дека не сте задоволни од вашиот живот и дека има многу простор за напредок и промена во него. Ќе се обидете да се ослободите од старите верувања што ве спречувале да го реализирате вашиот потенцијал.

Ако добиете икона за подарок

Ако добиете икона за подарок, сонот симболизира вечно пријателство со личност, не мора со личноста која ви ја дала иконата во сонот.

Ако држите икона во раце

Ќе слушнете добри вести. Долг живот, добро здравје.

Ако палите свеќа пред икона

Вие се грижите за вашите најблиски. Среќата и здравјето ги следат вашите пријатели и семејство.

Ако се молите пред икона во сон

Вашите молитви ќе бидат одговорени. Можно е пријател или роднина да се предомисли и да ви помогне околу нешто што сте го прашале, па дури и може да забележи дека ви треба помош за некој проблем.

Ако сонувате дека цртате или сликате икона

Чест, почит. Вашата работа и напор ќе ги препознаат луѓето околу вас.

Ако сонувате икона којашто плаче

Овој сон има тројно толкување:

  • Античките сонувачи го толкуваат овој сон покрај иконата во пламен како единствен негативен знак во толкувањето на соништата со икони, што означува болест или смрт на личност што ја познавате
  • Алтернативно толкување на античките сонувачи е дека ќе паднете во мизерија и сиромаштија
  • современите сонувачи го толкуваат овој сон дека ќе жалите за туѓа несреќа и ќе имате можност да помогнете некому во животот

Икона во пламен

Овој сон има двојно толкување:

  • Античките сонувачи зборуваат за смртта на некоја личност што ја познавате
  • Современите сонувачи не најдоа таква корелација и го толкуваат овој сон како разнишана вера без поголеми физички последици за вас или луѓето што ги познавате

Ако сонувате дека лицето на иконата оживува

Овој сон ја означува вашата личност, можно е лудо да верувате во чуда и теории на заговор. Заведени сте од лажни текстови и клипови на Интернет.

Ако неверник сонува икона

Потресена вера, преиспитување на себе си, нечии верувања и личност.

Ако сонувате скршена икона

Сон во кој гледате скршена икона значи дека ќе ја надминете сопствената омраза и завист кон другите луѓе. Ќе напредувате како личност.

Ако сонувате компјутерски икони

Ве чека лесна работа во пресрет. Алтернативно толкување е дека успешно ќе решите некои проблеми со дигиталните услуги.

Ако ја сонувате иконата на Богородица

Среќа и здравје за вашите родители. Исто така е можно да се протолкува дека вашите родители потајно се горди на вас и дека се задоволни со вашиот живот.

Ако ја сонувате иконата на Исус Христос

Некој што го познавате има потреба од ваша помош. Вие дури нема да почувствувате дека сте му помогнале, но за него тоа ќе преставува разлика помеѓу живот и смрт.

Ако сонувате повеќе икони

Ако во сон видите неколку икони обесени на ѕидовите во куќа, црква или музеј, тоа значи дека вашиот избор ќе биде точен. Сигурно сте во пресвртна точка во вашиот живот. Помладите луѓе размислуваат за брак и деца, но се плашат од неизвесност, додека постарите се плашат како некои од нивните одлуки ќе влијаат на иднината на нивните потомци.

По многу размислување, ќе треба да направите некои потези. Во одреден момент, вашиот избор можеби не изгледа најправилен, но со текот на времето ќе сфатите дека сте донеле правилни одлуки.

Ако сонувате дека подарувате икона

Ако некому подарите икона во сон, тоа значи дека се сомневате во вашата врска. Можно е оваа личност да направила нешто што не ви се допаѓа, па затоа сте се премислиле за него. Ако, пак, сонувате дека подарувате икона на непозната личност, тоа значи дека вашата добротворна организација ќе се исплати кога најмалку очекувате.

Ако сонувате дека продавате икони

Сонот во кој продавате икони симболизира лажно пријателство. Имате некој близок до вас кој се обидува да ви се доближи за да оствари некои свои интереси. Веројатно се дружите со личност која лажно глуми со цел да ве искористи. Обрнете внимание на кого се доверувате и кому ги кажувате своите тајни, идеи и стравови, особено на оние за кои не сте сигурни дека се вашите искрени и вистински пријатели.

Ако сонувате дека икона виси наопаку

Кога во сон ќе видите како икона виси наопаку, тоа значи дека е време за радикални промени во вашиот живот. Факт е дека не сте целосно среќни и честопати размислувате за тоа како би изгледал вашиот живот доколку би почнале да донесувате поинакви одлуки.

Вашите избори ви се чинеле добри во тоа време, така што нема смисла да лелекате за својата судбина сега. Променете што може да се смени сега и направете нешто добро за вашата иднина.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе икона, таа сигурно ви оставила впечаток.

Дефиниција за икона

Икона е слика со личности и настани поврзани со историјата на црквата и Светото писмо.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg