Имот - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Имот

Term Main definition
Имот

Ако наследите: среќна женидба/мажачка; ако изгубите: ќе слушнете лоши вести; ако купите: расипништво води кон пропаст; ако продавате: некој ве поткраднува.

Што значи да сонувате имот?

Ако наследите имот во сонот

Ако сте наследиле имот во сон, тоа симболизира брак. Можно е да сте биле во врска долго време којашто би сакале да ја крунисате со брак, но материјалната ситуација ви била проблем што ве попречувал во таквата намера.

Сепак, наскоро ќе добиете повеќе пари, па ќе можете да организирате сè како што сте замислиле.

Ако сонувате дека сте изгубиле имот

Кога сонувате дека сте го изгубиле вашиот имот, тоа е предупредување дека ќе чуете лоши вести. Истите веројатно ќе се однесуваат на деловниот аспект од вашиот живот, така што ќе мора да ги промените старите планови и да се прилагодите на новата ситуација.

Многу пати сте биле во неволја, но вашата одлучност и подготвеност за борба ве задржале и ви овозможиле да одите напред со крената глава.

Ако купувате имот во сон

Ако сонувате дека сте купиле имот укажува на тоа дека екстравагантноста води до пропаст. Вие сте личност која никогаш немала потреба да штеди или да се мачи за нешто што сака, туку добила сè здраво за готово.

Поради ваквиот начин на живот, честопати ќе се задолжувате и нема да создадете ништо од што би можеле да имате корист во иднина.

Ако сонувате дека сте продале имот

Ако продавате имот во сон, тоа подразбира дека некој ви краде. Веројатно станува збор за близок соработник или член на семејство на кој му доверувате приватни работи, како и салдо на сметката. Тој/таа ќе ја злоупотреби вашата наклонетост и ќе се обиде да извлече материјална корист од тоа.

Ако сонувате дека подарувате имот

Ако сонувате да подарувате некому имот, тоа значи дека сакате да раскинете со минатото и конечно да продолжите понатаму. Веројатно нешто во вашиот живот многу ве потресло, растажило или исплашило и не можете да го заборавите.

Таквите соништа често ги сонуваат луѓето што го напуштиле семејниот дом, својата татковина или поминале низ тежок развод. Со цел да пронајдете подобар живот на друго место или со некој друг, можно е конечно да го оставите зад себе „стариот живот“, што ќе значи многу радикални промени.

Ако сонувате дека некој ви подарил имот

Кога некој ви подарува имот во вашиот сон, тоа подразбира дека се чувствувате обврзани поради услугата што некој ја направил за вас. Свесни сте дека нема причина за такво нешто и дека лицето само направило добро дело, но сепак чувствувате потреба да возвратите на некој начин.

Дури и сте почнале да замислувате дека ви префрлува поради „долгот“, иако тоа секако не е така. Ако не можете да престанете да размислувате така, дајте за возврат малку нешто.

Ако сонувате дека сте добиле имот во мираз

Сонот во кој добивате имот за мираз обично има врска со хроничен недостаток на пари. Вие сте личност која многу често троши претерано и постојано е на работ на банкрот. Кога имате пари, не се двоумите да ги потрошите, дури и за нешто што дефинитивно не ви треба. Сепак, колку пати да се наоѓате во криза, никогаш не учите од своите постапки.

Ако сонувате дека ви е одземен имотот

Ако сонувате дека вашиот имот е конфискуван, тоа значи дека имате проблем од правна природа. Веројатно сте во спор што се одолговлекувал повеќе отколку што сте очекувале. Друго значење е дека чувствувате неправда затоа што вашите напори не ја добиле награда што сметате дека ја заслужувате.

Во тој случај, мора да бидете свесни дека вие самите сте одговорни за тоа. Ако не сте задоволни од платата или работата што ја работите - променете ја! Не жалете се само на вашата судбина.

Ако сонувате дека некој ви го украл имотот

Овој сон симболизира каење за пропуштени деловни можности. Можно е дека поради вашето семејство, родители или деца, да сте решиле да одбиете понуда за работа што може да ви обезбеди многу подобра плата и поголем напредок во кариерата.

Тогаш сте сметале дека одлуката е правилна, а сега се прашувате дали требало да ја прифатите и да се организирате подобро за да не претрпи последици ниту вашето семејство, ниту вашата деловна активност. Предоцна е да ги преиспитате своите одлуки, би било подобро да започнете да барате нови можности.

Ако сонувате дека ја проценувате вредноста на имотот

Ако ја процените вредноста на вашата или туѓата сопственост во сон, тоа подразбира дека сте многу перцептивна личност и дека не е лесно да ве измами некој. Секогаш размислувате за можните резултати од вашите одлуки, така што никогаш нема да имате изненадувања.

Единствено за што не можете да ја примените оваа тактика се љубовни врски, за кои, за жал, не можете да се пофалите. Ако барем малку се опуштите и престанете да размислувате, дури може да пронајдете некој што ќе ви одговара во сè.

Ако сонувате дека уредувате имот

Кога сонувате дека го уредувате вашиот имот, тоа значи дека не жалите за времето или парите кога станува збор за некои од вашите уживања. По природа сте хедонист, иако некои тоа го доживуваат како мрзеливост. Има вистински момент во вашиот живот за сè.

Ако сакате да одморите, вие си одмарате, но ништо не правите против вашата волја. Поради вашиот начин на размислување, ретко сте под стрес, единственото нешто што може да ви го уништи денот се притисоците што доаѓаат од партнери, шефови или членови на семејството кои не го разбираат вашиот систем и принципот на работа.

Ако сонувате дека уништувате имот

Сонот во којшто го уништувате сопствениот или туѓ имот предвидува загуби во материјална или емотивна смисла. Можеби ќе инвестирате пари во нешто непрофитабилно или вашата сакана ќе одлучи да го изгради својот понатамошен живот далеку од вас.

Во секој случај, ќе бидете тажни и разочарани и ќе ви треба многу време за да се помирите со ситуацијата. Оваа ситуација не треба да ве деморализира, туку да ви даде мотив да продолжите да ги развивате вашите идеи и да се опкружувате со луѓе коишто ви одговараат.

Ако сонувате дека палите имот

Овој сон го симболизира потиснатиот гнев. Можно е да сте доживеале нешто што ве потресло, а не сте реагирале на вистински начин. Повеќе сте лути на самите себе што сте се довеле до таква ситуација отколку на другите. Сте дозволиле вашите чувства да ве контролираат наместо разумот.

Ако во сон некој друг ви го запали имотот, тоа е предупредување да се вардите од завидливи и љубоморни луѓе кои се подготвени да направат сè за да ви наштетат. Имате некој во вашето опкружување кој се преправа дека е искрен пријател, а всушност неговите намери се многу лоши.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте наследиле, продале или купиле имот, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за имот

Имотот е земјиште кое некој го поседува.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg