Исмевање - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Исмевање

Term Main definition
Исмевање

Значи дека ве очекуваат непријатности, проблеми.

Што значи да исмевате некого?

Ако сонувате дека исмевате некого

Ако исмевате некого во сон, тоа подразбира дека сте неправедни. Можно е да мислите дека нештата во животот се црни или бели, што ви отежнува да најдете златна средина. Често ви се случува да претерате и да им се извинувате подоцна на луѓето што сте ги повредиле.

И самите сте свесни дека не сте во право, но не правите ништо за да ги промените лошите црти.

Ако сонувате дека некој ве исмејува

Ако сонувате дека некој ве исмејува, значи дека сте доследни на самите себе. Не му придавате многу значење на туѓото мислење, но секогаш се обидувате да постапувате онака како што мислите дека е правилно.

Иако ризикувате да бидете прогласени за пуританец поради таквиот став, поважна ви е чистата совест отколку добрата репутација.

Ако сонувате дека исмевате некој близок

Кога сонувате дека исмевате некоја блиска личност, то симболизира проблеми во врската/бракот. Веројатно сте заедно веќе подолго време, па веројтно почнала да ви недостасува стрраста којашто сте ја чувствувале на почетокот на врската. 

Потајно стравувате дека сериозна врска може да ви здодее, па затоа понекогаш самите предизвикувате кавги за да ви биде поинтересно.

Ако сонувате дека вашата сакана личност ве исмејува

Ако сонувате дека ве исмејува некоја блиска значи дека треба да поработите малку на вашата самодоверба. Имате многу квалитети, но упорно ги криете затоа што верувате дека се мизерни во однос на вашите маани. Ова ви отежнува да се „отворите“ пред другите и да го покажете вашето вистинско лице.

Секогаш носете „маска“ за луѓето да ве прифаќаат што е можно подобро, но штом самите еднаш ќе се прифатите, другите ќе ве сакаат.

Ако сонувате дека ги исмевате децата

Ако сонувате да се потсмевате на децата, тоа подразбира дека сте незрели и неодговорни кон работата, факултетот и секојдневните обврски што ги има секој возрасен човек. Го разбирате животот како игра и ги игнорирате можните негативни последици од вашите лоши постапки.

Одговорноста за сопствените неуспеси често ја префрлате на други луѓе, наместо да прифаќате дека сте виновни за вашите сопствени погрешни потези. Ако сакате да постигнете нешто во животот, ќе мора да го промените пристапот кон многу нешта.

Ако сонувате дека децата ве исмеваат

Ако сонувате дека ве исмеваат деца, тоа значи дека сè уште не можете да се ослободите од некоја траума од минатото. Постои настан за кој постојано размислувате и со тоа не си дозволувате да живеете во сегашноста и да размислувате за иднината.

Обидете се да разговарате за тоа со некој на кого му верувате и на крајот побарајте помош од експерт. На долг рок, она што во моментов си го правите на себе, не може да произведе ништо добро.

Ако сонувате дека се потсмевате на старите луѓе

Кога се потсмевате на стари луѓе во сон, тоа подразбира дека треба да престанете да живеете онака како што другите очекуваат од вас и дека е време конечно да ги земете конците на вашиот живот во свои раце.

Предолго сте ги слушале советите и предлозите на луѓето околу вас и сте се плашеле сами да донесете важни одлуки. Убаво е што другите се обидувале да ве заштитат, но мора да научите да бидете независни.

Ако сонувате дека старите луѓе ве исмеваат

Овој сон симболизира непромислена одлука од која денес се срамите. Веројатно сте направиле нешто во минатото што ве прогонува дури и денес, но доцна е да направите нешто во врска со тоа. Се плашите дека оние за кои се грижите ќе ја дознаат вашата тајна, но не можете да го спречите тоа, затоа треба да размислите повеќе за она што сте го научиле за да не ви се повтори слична грешка во иднина.

Ако сонувате дека еден куп луѓе ве исмеваат

Сонот во кој многу луѓе ве исмеваат укажува на подобрување на деловната, а со тоа и на финансиската состојба. Конечно ќе можете да се опуштите бидејќи работодавачот ќе одлучи да ги награди вашите напори. Луѓето кои се занимаваат со приватен бизнис наскоро би можеле да склучат многу поволен договор, што подразбира поголем профит.

Подобрување ќе дојде и кога станува збор за љубовните врски. Комуникацијата со вашиот партнер ќе се подобри, макар и накратко, бидејќи ситниците може повторно да ве скараат.

Ако сонувате дека се потсмевате на сиромашните

Ако сонувате дека се потсмевате на сиромашните, тоа значи дека ќе бидете обвинети за нешто што не сте го сториле. Ќе ви треба долго време да ја докажете својата невиност и во процесот ќе изгубите верба во некои луѓе.

Ќе сфатите дека во неволја можете да се потпрете само на семејството и блиските пријатели и дека воопшто не сте важни за другите. Сепак, проверете дали целиот овој стрес не влијае негативно на вашето физичко и ментално здравје.

Ако сонувате дека се потсмевате на болните

Кога сонувате дека се потсмевате на болни луѓе, тоа подразбира дека премногу се трудите да ги скриете своите слабости, па затоа често се однесувате арогантно и арогантно. Вашиот метод на заштита понекогаш дава сосема спротивно од она што сте го замислиле, па затоа треба да го промените вашиот пристап.

Кога ќе се прифатите себе си со сите доблести и маани, на другите ќе им биде полесно да ве прифатат такви какви што сте.

Ако сонувате дека ве исмеваат во медиумите

Ако сонувате дека ве исмеваат на телевизија или во весници, тоа значи дека премногу им оддавате значење на малите нешта и затоа ве заобиколуваат големите нешта. Ако неодамна сте ги смениле работата, факултетот или местото на живеење, сигурно се чувствувате несигурни и ви треба малку време да се асимилирате.

Наместо да очекувате дека тоа ќе се случи веднаш, подобро е да започнете да работите на себе и да ги „пеглате“ несовршеностите што можат да загрозат некои од вашите планови.

Ако сонувате дека луѓето ве исмеваат поради вашиот физички изглед

Овој вид сон е поврзан и со самодоверба. Веројатно честопати размислувате што би сакале да промените на вашето тело, па затоа сте го пренеле тоа гледиште од реалност на сон. Повеќето „недостатоци“ што ги наоѓате во себе, другите не ги гледаат, па затоа навистина треба малку да се опуштите и да уживате во животот.

Ако сонувате дека луѓето ве исмеваат поради недостаток на знаење или интелигенција

Ако другите ве исмеваат во сон поради недостаток на интелигенција или знаење за нешто, тоа значи дека треба да посветите малку повеќе време на учење и усовршување, а помалку на облеката што ја носите и работите што ги поседувате.

Во материјалистичкиот свет, тешко е да се биде антиматеријалист, но треба да се живее во уверување дека ова „лудило“ ќе помине и дека знаењето повторно ќе се цени. Доколку ви е тешко да најдете работа, запишете се на курс по јазик, сметководство, компјутерски науки и сл., со цел да бидете поконкурентни на пазарот на трудот.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако некого исмевавте или ве исмејуваа, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за потсмев

Исмејувањето вклучува посочување на лоши одлики, невистини и други негативни појави што се исмејуваат.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg