Исплата - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Исплата

Term Main definition
Исплата

Предупредува на расправија со пријателите.

Исплата – што значи да сонувате исплата?

Ако сонувате дека исплаќате некого

Ако во сон исплаќате некого, тоа е предупредување дека ќе се скарате со пријател. Можно е да станува збор за личност со која сте биле многу блиски, но сте направиле грешка што подразбира мешање на пријателство и пари. Сте имале најдобри намери и сте сакале да соработувате со некој на кого му верувате, но незадоволството ќе почне да се зголемува и ќе ве оддалечува. Ќе се согласите дека е најдобро да се разделите мирен пат и секој да тргне на своја страна.

Ако сонувате дека некој ви ја исплаќа платата

Ако сонувате дека некој ви ја исплаќа платата, тоа укажува на грижи. Веројатно, пред да бидете платени, распределувате пари за она што е навистина потребно, па секој месец се грижите дали ќе имате доволно за да преживеете до следниот.

Како и повеќето луѓе што ги познавате, вие постојано истурате од шупливо во празно, одложувајќи разни обврски за некое „подобро време“.

Ако сонувате дека некому давате плата

Кога во сон некому плаќате плата, тоа значи дека ќе имате вонредни трошоци. Можно е вашиот автомобил или некој апарат за домаќинство да се расипе или да мора да му дадете вреден подарок на некого за свадба, крштевка или роденден. Бидејќи не сте го испланирале ова во вашиот месечен буџет, ќе мора да се обидете да го „растегнете“ до следната плата.

Сепак, не прибегнувајте кон краткорочни решенија како заем или кредит, бидејќи позајмувањето под неповолни услови може да ви предизвика дополнителни главоболки.

Ако сонувате дека некој ви ја плаќа дневницата

Сонот во кој некој ви плаќа дневница укажува на тоа дека нема да бидете задоволни со наградата за вашата работа. Веројатно сте морале да работите напорно за да докажете дека заслужувате покачување, но тоа нема да биде во износот што сте го очекувале.

Ова толку многу ќе ве разочара што ќе започнете да барате друга работа. Не станува збор за пари, туку за принцип, затоа не грижете се премногу. Пред да ја напуштите старата работа, бидете сигурни дека сте ангажирани на ново работно место.

Ако сонувате дека некому плаќате дневница

Овој сон значи дека вашиот пријател ќе ви замери што не сте го исполниле ветувањето што сте му го дале. Можеби сте му рекле дека ќе направите нешто, но од објективни причини не сте успеале во тоа. Сепак, тој/таа нема да има многу разбирање, туку постојано ќе ве обвинува што не сте го почитувале неговото /нејзиното време.

Залудно е да се правдате, дозволете му да се „испразни“, сигурно ќе ви прости подоцна.

Ако сонувате дека некој ви исплаќа пензија

Ако сонувате дека некој ви плаќа пензија, тоа значи дека ќе мора да ги дадете заштедите на некој член на семејството затоа што ќе западне во голема финансиска криза. Тоа се пари што долго време сте ги собирале за да си дозволите нешто за што сте сонувале и нема да бидете многу среќни што ќе ги дадете, но сте многу свесни дека тоа е единствената правилна работа што треба да се направи.

Исто така имате опција да молчите за да имате пари, но нема да ја одбиете затоа што знаете дека таа личност би го сторила истото за вас.

Ако сонувате дека некому исплаќате пензија

Ако сонувате дека некому плаќате пензија, тоа подразбира дека треба да ги рационализирате трошоците за да не банкротирате. Вашите желби одамна го надминувале износот на средства со кои располагате, но не сте направиле ништо за да го поправите тоа.

Минусот на сметката станува сè поголем, но тоа не ве спречува да купувате облека, козметика или скапи гаџети. Ако не го промените вашиот животен стил наскоро, околностите сигурно ќе ве принудат на тоа.

Ако сонувате дека некој ви плаќа надоместоци за попреченост

Сон во кој некој ви плаќа надоместок за попреченост обично е резултат на некои проблеми со законот. Можеби сте знаеле дека ќе сторите сообраќаен прекршок, па затоа многу бргу може да стигне „голема“ парична казна на вашата домашна адреса. Ако чекате исход од судска постапка, големи се шансите пресудата да ве разочара.

Ако сонувате дека плаќате надоместоци за попреченост некому

Кога сонувате дека плаќате надоместоци за попреченост на некого, тоа значи дека ќе бидете многу тажни поради нечија несреќа. Ќе дознаете за тешката судбина на лице или семејство во живо или преку медиуми, па затоа ќе дадете се од себе да му помогнете на кој било начин. Ќе организирате хуманитарна акција во вашето соседство или на работа, и само кога ќе соберете пари ќе сфатите дека има уште многу на кои им треба ваков вид помош.

Ако сонувате дека исплаќате долг

Ако сонувате да ги отплатите долговите, тоа е предупредување за здравствени проблеми. Сигурно многуте одговорности што ги имате на дневна основа ви предизвикале сè поголем стрес. Сте биле принудени да брзате во сите правци заради работата и семејството, а таквиот начин на живот го загрозувал вашето здравје. Не ги игнорирајте симптомите што ги чувствувате, туку јавете се кај вашиот лекар.

Ако сонувате дека платите туѓ долг значи дека ќе се борите против неправда без успех. Веројатно работите во тим каде не секој ја сфаќа својата работа одговорно и професионално. Додека забошотуваат, вие сте одговорни за нивната небрежност и можни грешки.

Залудно се обидувате да стекнете почит и на крајот случајно ќе завршите и со туѓа работа, покрај сè што е во описот на вашата работа. Во тој случај, имате само две опции - да молчите и да страдате, или да соберете храброст и да дадете оставка.

Ако сонувате дека некој ви го исплаќа долгот

Ако сонувате дека некој ви го плаќа долгот, тоа укажува на ненадејна средба со личност која може да ви помогне да решите некои горливи проблеми. Станува збор за некој што има моќ и влијание во општеството, а кога го познавате од детството, но едноставно сте изгубиле контакт.

За да го убедите да ви помогне, ќе креирате стратегија и ќе го/ја одведете на кафе, пијалак или ручек за да „евоцирате стари спомени“, а потоа ќе „стигнете до поентата“. Сепак, има големи шанси тој /таа целосно да е променет/а и да не биде расположен/а да се сретне со вас.

Значењето може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте платиле некому пари или некој ви платил нешто, тоа сигурно ви оставило впечаток. Истото важи и доколку сте биле во банка, пошта или друга организација или институција каде што може да се извршат плаќања.

Дефиниција за поимот исплаќање

Глаголот исплаќа е несовршена форма на глаголот да плати, што значи да се изврши исплата, да се компензира со пари, да се расчисти сметка, т.е. исплати долг.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg