Исповед - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Исповед

Term Main definition
Исповед

Ако се исповедате во сон значи дека ќе почнете да се грижите за неволјите во коишто сте западнале во областа со која се занимавате.

Што значи да се исповедате на сон?

Ако сонувате дека се исповедате

Ако се исповедете во сон, тоа подразбира дека ќе имате проблеми на работа. Можно е да не се вклопувате во тимот на колегите кои ќе препознаат конкуренција во вас и нема да бидат подготвени да соработуваат.

Негативно ќе реагираат на вашите обиди да им пристапите и ќе сметаат дека на овој начин сакате да ги шпионирате и да ги пријавувате нивните грешки на претпоставените. Вашето работно време ќе минува полека, без шанси некој барем да започне разговор со вас.

Ако слушате туѓа исповед во сон

Ако сонувате дека слушате туѓа исповед укажува на тоа дека ќе бидете разочарани. Веројатно некој ќе ви каже тајна по која ќе се промени вашето мислење за личноста што сте ја почитувале. Иако сте свесни дека немате право да коментирате нешто што не ве засега лично, ќе ви биде тешко да молчите и да се правите дека не знаете ништо.

По ова искуство, ќе научите да не донесувате предвремени заклучоци што создаваат погрешна слика за луѓето во вашата глава.

Ако сонувате дека сте раскажале нечија исповед

Кога сонувате дека сте раскажале нечија исповед, тоа значи дека ќе се најдете меѓу два пожара. Можно е да се дружите со луѓе кои не можат да се поднесат едни со други, па често се случува да ве замолат да одлучите на чија страна сте. Вашите обиди да ги помирите нема да завршат славно по што ќе го извлечете најдебелиот крај.

Интерпретацијата на ваквите соништа зависи од контекстот во кој се случуваат и од деталите и чувствата што ги придружуваат. За време на сонот за исповед, можете да почувствувате олеснување, слобода и радост, и честопати и страв, срам и паника.

Ако му се исповедате на странец

Ако сонувате дека му се исповедате на странец, тоа подразбира дека се сомневате во пријателите. Веројатно еднаш ја изневериле вашата доверба или барем ви дале причина да мислите дека не се целосно искрени со вас и дека на некој начин го злоупотребуваат вашето пријателство.

Затоа честопати размислувате како би ви било полесно да му верувате на некој што воопшто не ве познава. Можеби не е лоша идеја, но пред тоа треба да размислите зошто не им верувате на пријателите и да зборувате отворено за проблемот.

Сон во кој некој странец ви се исповеда е поврзан со вашите комплекси. Недостатокот на самодоверба не ви дозволува да водите нормален социјален и љубовен живот. Дури и кога ќе забележите дека некој ве сакате, многу брзо ја одбивате таа мисла, сметајќи дека такво нешто е невозможно.

Веројатно спротивниот пол не ве одбивал многу пати затоа што не сте се обиделе ниту да се приближите до некого. Време е да започнете да работите на вашите стравови и сомнежи. Имате многу квалитети кои се многу позначајни во споредба со вашите маани.

Ако му се исповедате на свештеник

Ако религиозни луѓе сонуваат дека му се исповедаат на свештеник, тоа обично значи дека истото не го практикувале јавно долго време и дека потсвеста ги предупредува дека е време да одат во црква. Меѓутоа, ако некој што не е религиозен, сонува дека му се исповеда на свештеник, тоа симболизира сомнеж. Во обидот да рационализирате сè што се случува во вашиот живот, вие целосно сте го занемариле духовниот сегмент на вашата личност.

Ова не мора да значи дека одеднаш ќе почнувате да верувате во Господ, да се молите и да одите во црква, џамија или синагога, но дека во вашата потсвест има навестување на сомнеж дека не сè што се случува може да се објасни од науката.

Ако сонувате дека свештеник ви се исповеда, значи дека не сте се справиле најдобро во сегашната ситуација. Можеби сте промениле нешто во вашиот живот, свесно или присилно, и сè уште не можете да се навикнете на тоа. Таквите соништа почесто ги сонуваат луѓе кои прекинале долга врска или брак, ја смениле работата или местото на живеење. Пред да почнете да паничите, дозволете си да се навикнете на новата ситуација.

Ако му се исповедате на судија

Кога ќе му се исповедате на судија во сон, тоа подразбира дека залудно ќе се вознемирувате обидувајќи се да ги убедите другите за исправноста на вашите ставови. И покрај сите аргументи, нема да можете да ги принудите да ги преиспитаат своите верувања. Ќе помине многу време пред да сфатите дека тврдоглавите луѓе не вреди да се расправате и дека што и да правите, тие нема да се предомислат.

Ако сонувате дека судија ви се исповеда, тоа укажува на проблеми од правна природа. Можеби несвесно ќе извршите сообраќаен прекршок и ќе бидете принудени да платите висока парична казна, или судењето од кое очекувате позитивен исход ќе има сосема поинаков епилог.

Ако му се исповедате на полицаец (детектив, инспектор)

Сон во кој ќе се исповедате на полицаец или инспектор значи дека ќе бидете обвинети за нешто што не сте го сториле. Можно е партнерот да ве обвини дека го изневерувате или некој колега да помисли дека го саботирате.

Во секој случај, ќе мора да ја докажете својата невиност и во тој процес сигурно ќе бидете разочарани од некои луѓе. Лекцијата од сето ова е никогаш да не се правдате за она што не сте го направиле. Кажете што имате и завршете ја таа приказна еднаш засекогаш.

Ако сонувате дека полицаец ви се исповеда, тоа подразбира дека ќе бидете вклучени во конфликт помеѓу две скоро непознати лица. Ќе влезат во расправија и ќе ве замолат да го кажете вашето мислење и да заземе страна. Сепак, нема да дозволите „да го извлечете подебелиот крај“ во сето ова, туку веднаш јасно ќе им кажете дека не сакате да бидете дел од тоа и дека немате намера да играте судија во нивната кавга.

Ако му се исповедате на таксист

Ако му признаете на таксист во сон, тоа значи дека нема да добиете поддршка за вашата идеја, план или проект. Луѓето со кои ќе разговарате за тоа ќе покажат незаинтересираност или ќе ве советуваат да се откажете. И самите ќе бидете свесни дека вашите потези можат да бидат ризични и непрофитабилни, но и покрај апелите од сите страни, ќе постапувате како што сакате.

Сон во кој ви признава таксист е почест отколку што мислевте, бидејќи луѓето честопати доживуваат такви ситуации во реалноста. Ако сонувате дека таксист ви ја раскажува својата животна приказна или некоја тајна, тоа подразбира дека ќе мора да бидете трпеливи за да го постигнете она што го сакате.

Веројатно сонувате да добиете подобра работа, поголема плата или да запознаете личност од вашиот живот и полека ја губите надежта дека е можно вакво нешто. Сепак, работите ќе се променат кога најмалку очекувате.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте се исповедале или сте слушале исповед, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за исповед

Исповедта е христијанска света тајна.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg