Измама - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Измама

Term Main definition
Измама

Ако сонувате дека сте измамени значи дека мора да бидете повнимателни и претпазливи.

Што значи да сонувате измама?

Ако сонувате дека сте измамени

Ако сте измамени во сон, тоа подразбира дека треба да бидете повнимателни. Вие сте добродушна личност која не разбира дека има многу лоши луѓе на овој свет.

Вашето животно мото е дека доброто се враќа со добро, па затоа се растажувате и разочарувате кога лошо ќе ве третираат луѓето на кои најмногу сте им помагале.

Ако сонувате дека сте измамиле некого

Ако измамите некого во сон, тоа ве предупредува дека сте озборувани. Можно е да сте тема на разговор на луѓе кои едвај чекаат да се расправаат за животите на другите луѓе, бидејќи нивниот е премногу празен и несреќен.

Вашите успеси им бодат очи, па зад озборувањето се крие зависта и желбата да имаат барем дел од она што го правите во вашето секојдневие.

Ако сонувате дека сте сведоци на измама

Кога сте сведок на измама во сон, тоа значи дека нечија тајна ве оптеретува. Веројатно блиска личност ви се доверила дека направила нешто лошо по што сте се премислиле за него/неа.

Колку и да се обидувате да го прикриете, потсвесно се плашите дека ќе го доживеете истото, па размислувате дали да ја откриете вистината на оштетената страна.

Ако сонувате дека мамите во рулет

Ако измамите во рулет во сон, тоа покажува дека ќе погрешите. Вие сте личност која често ги преценува своите способности, па затоа мислите дека можете да се справите со многу посериозни играчи од вас.

Ова се однесува на работа, љубов, пари и други работи во животот. Не сфаќате дека ве оставаат да мислите дека имате предност и, кога најмалку очекувате, ќе ви задаваат удари од кои тешко ќе се опоравите.

Ако сонувате дека мамите блиска личност

Ако изневерите сакана во сон, тоа подразбира дека не сте сигурни во вашите чувства. Можно е сè уште да не сте се расчистиле со поранешниот партнер кој ви значел многу. Често размислувате што би му рекле ако го/ја видите повторно и дали пеперутките ќе ви се појават во стомакот како порано.

Ако сонувате дека сте измамени од саканата личност

Кога ве измами некој близок во сон, тоа значи дека се лажете себе си. Вие сте личност која никогаш не би ја прекинала врската/бракот поради флерт или минлива  авантура, па затоа не го земате вашиот партнер за зло доколку тој или таа понекогаш има нови симпатии. Мислите дека она што не го знаете не може да ве повреди и единствено што ви е важно е да оставите впечаток на среќен и хармоничен пар.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна измамивте некого или некој ве измамил, тоа секако оставило силен впечаток.

Дефиниција за измама

Измамата е предавство на една или повеќе лица со цел да се добие некаква корист.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg