Измет - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Измет

Term Main definition
Измет

Човечки – ако видите предупредува дека лоши луѓе ја очекуваат вашата пропаст; нечии: добар знак; ако паднете во измет: напредок, добивка.

Што значи да сонувате измет?

Изметот е многу чест сон. Можеби еден од 10-те најчести соништа. Соништата за измет и фекалии во книгата за соништа обично имаат значење од финансиска природа...

Може да бидат позитивни соништа каде што значат финансиска добивка, а исто така може да бидат и негативни кога значат финансиска загуба. Соништата за измет се многу чест сон, многу често предизвикан од самата желба да одиме во тоалет и потребата да се ослободиме.

Ако сон со измет е предизвикан од таква потреба, тогаш не треба да се толкува затоа што нема никакво значење, туку е предизвикан од надворешна потреба. Меѓутоа, ако не сте имале требале потреба од тоалет, еве го значењето...

Ако видите човечки измет 

Ве очекува финансиска добивка во однос на работата што ја работите. Обично значи редовна плата или одредена финансиска награда за добро завршена работа.

Ако сонувате дека сте паднале или сте стапнале на човечки измет

Кога сонувате дека сте паднале во измет, тоа симболизира благосостојба. Веројатно ќе започнете бизнис за кој не имале никакви очекувања, туку се чинел како целосен неуспех. Сепак, ќе бидете убедени дека првиот впечаток може да биде лажен и дека со напор и работа, напредок е можен на кое било место.

Ако видите како дете или бебе врши нужда

Ако во сон видите мало дете или бебе да врши голема нужда, тоа значи мала финансиска добивка во семејството, евентуално преку игри на среќа. Ако детето кака во ваши раце, тоа значи поголема финансиска добивка.

Ако вршите нужда во тоалет

Сон во кој вршите нужда во тоалетот значи дека сте искрена личност и дека луѓето ве ценат за тоа. Колку е пополн тоалетот, толку е поголема вашата искреност и морал.

Ако го сонувате мирисот на изметот

Ако го сонувате мирисот на изметот, тој сон означува некоја деловна можност што сè уште не ја гледате, но ќе се појави. Ако успеете да се вработите, ќе имате финансиска добивка.

Ако се испрскате со измет 

За разлика од другите фекални соништа, овој сон има негативна конотација и значи дека имате деловен непријател или некој што е љубоморен на вашиот деловен успех. Таа личност ќе се обиде да ви наштети и најверојатно ќе успее до одреден степен.

Ако сонувате дека некој друг паднал во човечки измет

Ако ​​сонувате дека некој друг паднал во измет е добар знак. Ако не сте сигурни дали да направите нешто за што сонувате долго време, најдобро би било да не трошите енергија, туку да се фатите за работа.

Неодлучноста и стравот можат само да ве спречат да ги преземете работите во свои раце и да живеете како што би сакале да живеете.

Ако сонувате дека сте по голема нужда во природа

Ако сонувате дека сте по голема нужда во природа, тоа значи дека наскоро ќе се ослободите од некои финансиски товари што значително влијаеле на вашиот буџет досега.

Сон во кој се тркалате во измет 

Овој сон означува прослава по повод настан со вашите роднини или пријатели.

Ако сонувате дијареја

Ако сонувате дијареја, тоа симболизира дека вашата работа и напор не се ценети. Никој не забележува што правите.

Ако сонувате запек, т.е. тврда столица

Не гледате или забележувате деловна можност што може да ви донесе финансиски профит. Консултацијата со вашето семејство за работата може да ви помогне-

Ако сонувате измет од тревојади

Ако сонувате измет или каков било друг измет од тревојади, значи дека ви претстои одредено богатство, а можеби и наследство.

Измет од животни

Ако во сон гледате измет на домашно животно, а не станува збор за тревојад, туку, да речеме, куче, пилешко, свиња и сл., Тој сон значи предметот што го имате, а планирате да го продадете, всушност е добра одлука затоа што наскоро ќе изгуби многу од вредноста.

Измет од мачка

Ако сонувате измет од мачка, тоа значи дека туркате некои работи под тепих наместо веднаш да се соочувате со нив.

Ако сонувате дека некој ви фрла измет

Ако некој ви фрли измет во сон, тоа значи дека треба да го промените вашиот став кон луѓето. Вашата ароганција  е толку изразена што забележувате дека имате се помалку пријатели. Дури и членовите на семејството повеќе не сакаат да го толерираат вашето однесување.

Ако не промените нешто наскоро, ќе бидете целосно сами.

Ако сонувате дека гаѓате некого со измет

Кога сонувате дека фрлите измет кон некого, тоа подразбира дека не знаете како да ги контролирате негативните чувства. Вие сте личност која се раководи од мотото „никому не го прави тоа што не сакаш некој да ти го прават тебе“.

Затоа сте особено чувствителни на грубоста и неправдата и знаете да реагирате многу насилно кога ќе се соочите со овие човечки карактеристики. Време е да сфатите дека не сме сите исти и треба да бидеме благодарни што е така.

Ако не можете да толерирате нечие однесување, избегнувајте го тоа и не решавајте ги несогласувањата со расправии.

Ако сонувате дека се мачкате со измет

Сон во кој се размачкувате со измет значи дека сте сопствениот најголем непријател. Недостаток на самодоверба, мрзеливост и немање мотивација ве спречуваат да го постигнете она што го сакате. Полесно ви е да ги обвинувате сите други за вашите сопствени неуспеси, наместо конечно да направите нешто добро за себе.

Ако сонувате дека мачкате некого со измет

Овој сон го симболизира фактот дека сте подготвени да сторите сé за да ја задржите вашата сакана покрај вас.

Без оглед на тоа што тој/таа често ве понижува и омаловажува и со тоа ги навредува вашите чувства и интелигенција, вие сте подготвени да издржите само за да останете со него/неа.

Ако сонувате дека гледате како другите се мачкаат со измет

Ако во сон видите како некој се мачка со измет, тоа значи дека ќе влезете во конфликт со поголем број луѓе. За да ги одбраните своите ставови, ќе бидете подготвени да се карате.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе измет или сте паднале во него, сигурно ви оставило непријатен впечаток.

Дефиниција за измет

Изметот е она што луѓето и животните го излачуваат при дефекација.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg