Извор - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Извор

Term Main definition
Извор

Бистар извор: голема радост, среќа; матен: пропаднати надежи, несреќа, немаштија, болест; ако пиете вода од извор: искористете ја шансата, намалете ги потребите, добро здравје; пресушен извор: загуба, несреќа, војна.

Што значи да сонувате извор?

Ако сонувате извор

Ако видите извор во сон, тоа симболизира радост. Вие сте личност која многу внимание посветува на вистинските човечки вредности и која се труди да живее во хармонија со воспитувањето што го носи од дома.

Понекогаш премногу ги доведувате во прашање вашите одлуки, не сакајќи да повредите некого, затоа што повеќе сакате да трпите неправда отколку да му нанесете некому.

Ако сонувате матен извор

Кога сонувате матен извор, тоа означува неуспешни надежи. Можно е, поради некоја причина, да не сте успеале да постигнете сè што сте посакале, што ќе направи да се чувствувате безначајни и да не бидете во согласност со животните предизвици.

Ќе се чувствувате како да сте црна овца во семејството или околината што само ги величи победниците. На тој начин, ќе продолжите да самосожалувате, не правејќи ништо за да ја промените ситуацијата што ве прави несреќни.

Ако пиете вода од извор во сон

Ако сонувате дека пиете од извор значи дека треба да ја искористите вашата шанса. Веројатно ќе ви понудат работа за која сонувавте подолго време. Ќе бидете свесни дека таквата можност се појавува еднаш во животот, затоа ќе сторите сè за да блеснете и да се покажете во најдобро светло.

Нема да ви биде жал да ги жртвувате активностите во кои уживате, бидејќи ќе знаете дека тоа ќе ви се исплати некогаш.

Ако гледате во пресушен извор

Ако во сон видите пресушен извор, тоа укажува дека ќе имате загуба. Не мора да биде од материјална природа, туку може да се однесува и на вашата емотивна врска. Ќе почувствувате дека не ви останало ништо да му понудите на вашиот партнер и дека сте потрошиле премногу енергија обидувајќи се да ја спасите вашата врска. Ќе ви треба одмор, па ќе ги спакувате своите работи и ќе ја барате среќа на друго место.

Ако сонувате дека други пијат вода од извор

Сон во кој гледате како некој пие од извор значи дека треба да внимавате на конкуренцијата. Во вашата околина постои личност која нема да избере средства за преземање на вашата работа или позиција во компанијата.

Ќе ве озборува пред шефовите, ќе ги саботира вашите проекти и намерно ќе ве испровоцира да се покажете во најлошото светло. Ако ја препознаете неговата/нејзината игра на време, постојат големи шанси да го/ја победите.

Ако сонувате дека други се обидуваат да празнат извор

Ако видите во сон како некој празни извор, тоа подразбира судир со претпоставените или со властите. Вие сте личност која не почитува ничиј авторитет се додека не се покаже дека таа личност навистина вреди. Затоа честопати се расправате со оние за кои верувате дека не ги заслужуваат позициите и работните места кои им се доделени.

Најмногу од сè, вие ги презирате неспособноста и ароганцијата, особено кога тие два квалитети се комбинираат. Во одреден момент, филмот ќе ви „пукне“ и ќе му кажете на вашиот шеф сè што ви паѓа на ум. Бидете среќни ако завршите само со суспензија.

Ако сонувате дека перете облека на извор

Ако перете облека на извор во сон, тоа значи дека сакате да уживате во сите придобивки од модерната ера. Затоа редовно купувате нови телефони, гаџети и домашни апарати кои ви го олеснуваат животот.

Вашата најголема болка е кога немате струја или интернет во вашата куќа затоа што сте навикнати толку многу што не знаете како да функционирате повеќе од неколку часа без тоа.

Ако сонувате дека шетате околу извор

Сон во кој шетате околу изворот значи дека ќе доживеете романтични моменти со саканата личност. Можно е вашиот партнер да ве изненади со подарок, вечера во ресторан или кратко патување што ќе ви помогне да ја подобрите вашата врска.

Само тогаш ќе сфатите колку ви значат неговата/нејзината љубов и внимание и колку сте среќни.

Ако овој вид сон го сонува некој што моментално нема партнер, тоа значи дека на повидок е нова љубов. Личноста од вашиот живот ќе ја запознаете на сосема неочекувано место.

Ако сонувате како други шетаат околу изворот

Ако во сон видите како некој шета околу извор, тоа подразбира дека сте се дистанцирале од многу луѓе коишто ви се драги. Причината за ова е што имате некаков проблем што сакате да го скриете од секого. Ако му верувате на некого, побрзо и полесно би можеле да постигнете заедничко решение. Контактирајте некој на кој му верувате, тој сигурно ќе ви даде добар совет.

Ако сонувате дека се капете на извор

Кога сонувате да се капете на извор, тоа значи дека сте слободоумна личност и дека често не се вклопувате во конзервативната средина во која живеете. Ги презирате стереотипите и лажните моралисти и сите оние кои ги оправдуваат лошите постапки со традиционално воспитување.

Заради односот што го имате кон некои работи, вашите роднини ве сметаат за чуден, а повеќето пријатели не ве сфаќаат сериозно. Сепак, тоа не ве спречува да продолжите да работите самостојно.

Ако сонувате дека другите луѓе се капат на извор

Сонот во кој гледате како некој се бања на извор укажува на тоа дека треба да бидете мотивирани и фокусирани за да го постигнете она што го сакате. Не смеете да дозволите пречки и предизвици да се деморализираат и да ве спречуваат на патот по кој сте тргнале.

Држете се до плановите што сте ги направиле и резултатите сигурно нема да изостанат.

Ако сонувате дека се давите во извор

Ако сонувате дека се давите во извор, тоа укажува на проблем со контролата на емоциите. Вие сте личност која бурно реагира на сè. Ова особено се чувствува во врската со партнерот бидејќи секогаш очекувате да покаже разбирање и да ја направи вистинската работа. Очекувате премногу од него/неа и сте разочарани ако тој/таа не се однесува и го прави она што мислите дека треба/да го стори.

Ако сонувате дека други луѓе се дават во извор

Ако во сон видите како некој се дави во извор, тоа значи дека ќе ве гризе совеста. Веројатно ќе треба да одлучите дали да ја кажете вистината и да помогнете некому да ја докаже својата невиност или да се грижите за вашата работа.

Вашето мото е „во сè и во ваши уши“, па затоа секогаш го извлекувате подебелиот крај кога се мешате во она што не ве засега. Сепак, тешко ќе издржите неправда, па затоа ќе одлучите да ризикувате кој знае по кој пат.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе извор или сте пиеле од него, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за извор

Изворот е местото каде што подземните води излегуваат на површината.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg