Јадење месо - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Јадење месо

Term Main definition
Јадење месо

Свежо: болест, смрт; подготвено: среќа, корист; топло: ќе се досадуваш.

Што значи да сонувате дека јадете месо?

Ако во сон јадете свежо месо, тоа е предупредување дека ќе се разболите. Можно е да ги почувствувате последиците од брзиот живот и неквалитетната исхрана. Преголемиот број обврски не ви дозволуваат да се посветите на себеси и на своето  здравје, поради што ќе имате големи проблеми што ќе ве натераат да размислите и да забавите малку.

Сонување дека јадете подготвено месо симболизира корист. Веројатно неодамна сте станале блиски со личност која ја цените и почитувате, но од која исто така очекувате помош за нешто за што многу се грижите. Тоа може да биде вработување, полагање испити, позајмување итн. Сепак, ќе се трудите да не претерате и да ја повикате односната личност само кога навистина ви е потребна.

Кога во сон јадете топло месо, тоа подразбира дека ќе се досадувате. Може да се случи во следниот период да немате ништо ново на деловен или љубовен план, поради што ќе се повлечете во себе и ќе чекате да се случи чудо. Ќе станете мрзоволни и ќе одбивате да се гледате со пријателите затоа што ќе ве изморат нивните приказни, кои веќе ги знаете напамет.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте јаделе свежо, подготвено или топло месо, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за месо

Месото е намирница која се користи во исхрана на луѓето.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg