Јасли - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Јасли

Term Main definition
Јасли

Ако видите полни јасли во сон симболизира добивка, пријатни часови, додека празни значи дека некој ќе ви остане должен, големи потешкотии.

Што значи да сонувате јасли?

Ако видите полни јасли

Ако видите полни јасли во сон, тоа симболизира добивка. Можно е во наредниот период да одлучите да работите на потомството и со тоа да ја надополните својата среќа.

Околината ве притискала наметнувајќи ги нивните ставови и погледи на животот, но вие ќе останете доследни на себе и ќе правите што сакате и што сметате дека е правилно, без да се оптоварувате со неважни работи, како што се возраста, сигурната работа итн.

Ако сонувате празни јасли

Ако сонувате празни јасли значи дека некој ви должи нешто. Најверојатно станува збор за пријател со кого сте биле во коректни односи сè додека парите не застанале помеѓу вас. Сте чувствувале дека можете да му го дадете она што го бара тој и дека немате причина да се сомневате во неговата/нејзината искреност.

Сепак, не сте предвиделе дека секоја обврска ќе му биде поважна отколку да ве почитува, што ќе ги залади вашите односи.

Ќе сфатите дека ве избегнува и не сака да ви го врати она што ви припаѓа. Ќе престанете да инсистирате и ќе му го  простите долгот, но ќе научите важна лекција што ќе ве научи како да се однесувате ако повторно се најдете во слична ситуација.

Толкувањето може да зависи од контекстот во кој се одвива сонот, како и од деталите што го придружуваат. Значењето зависи од тоа дали сонувате јасли за добиток или јасли каде престојуваат мали деца.

Ако купувате јасли за добиток

Сонот во кој купувате јасли за добиток може да има неколку значења, но секое несомнено се однесува на желбата да имате потомство или да се грижите за децата. Таквите соништа често ги сонуваат родителите кои, од која било причина, се плашат за иднината на своите најблиски, а тоа е сосема нормално и природно. Треба да се опуштите малку и да им дозволите на вашите деца да станат понезависни.

Ако продавате јасли за добиток

Кога лице кое нема деца сонува дека продава јасли за добиток, тоа го симболизира неговиот страв дека нема да се реализира во улога на родител. Меѓутоа, ако некој кој веќе има потомство сонува ваков сон, тоа значи дека е време да се погрижите за тоа како се однесуваат вашите деца.

Само затоа што ги сакате и сакате да им дадете сè во животот, не значи дека можете да дозволите да станат арогантни и груби.

Ако добиете јасли за добиток на подарок

Ако некој ви подари јасли за добиток, тоа значи дека наскоро ќе мора да се соочите со оние кои се обидуваат да се мешаат во вашиот живот. Без разлика дали станува збор за вашите родители, пријатели или трета страна, не смеете да им дадете за право да ја преиспитуваат секоја ваша одлука и да го критикуваат секој ваш потег.

Зборувајте отворено за проблемот, но не дозволувајте судирот на мислења да ве скара.

Ако некому подарите јасли за стока

Ако сонувате дека некој ви подарил јасли за стока, тоа подразбира дека треба да го преиспитате однесувањето кон партнерот или членовите на семејството. Ќе мора да престанете да ја пренесувате својата нервоза на други луѓе.

Обидете се да разберете што толку многу ве мачи и работете на тоа, во спротивно лошата комуникација може да го загрози вашиот однос со најблиските.

Ако украдете јасли за добиток

Сонот во кој крадете јасли за добиток е предупредување да не ја градите својата среќа врз туѓа несреќа. Немојте да мислите дека вашата желба да напредувате на сметка на другите луѓе нема да остане неказнета. Можеби сте задоволни на краток рок, но во иднина ќе сфатите дека ништо не сте направиле како што треба.

Ако сонувате дека гледате бебе како спие во јасли

Кога во сон ќе видите бебе како спие во креветче, тоа значи дека ќе завршите со профитабилна работа. Исто така е можно да склучите деловна зделка што може да ви донесе многу пари во блиска иднина. Ако моментално барате работа, постои можност да добиете привлечна понуда.

Ако го сонувате Исус во јасли

Овој вид сон подразбира дека треба да ги промените приоритетите. Веројатно веќе долго време обрнувате многу поголемо внимание на материјалните отколку на духовните работи. За вас е поважно да заработите пари отколку да уживате во слободното време со семејството и пријателите.

Ако сонувате дека лежите во јасли

Ако лежите во јасли во сон, тоа симболизира движење. Можно е да купите стан или куќа или да го промените местото на живеење. Ако долго време планирате да заминете во странство, ова може да се случи во блиска иднина.

Луѓето кои живеат како станари многу брзо ќе одлучат да купат сопствен имот.

Ако сонувате дека јадете од јасли

Сон во кој јадете од јасли, иако е чуден, нема негативно значење. Обично укажува на тоа дека ви недостасуваат некои луѓе и дека ќе одлучите да подготвите ручек, вечера или скара за конечно да се соберете.

Можеби ќе бидете малку разочарани што некои од нив нема да можат да одговорат на вашиот повик, но ќе поминете квалитетно време со луѓето што ги сакате.

Ако правите јасли за добиток

Ако правите јасли за добиток во сон, тоа подразбира дека ќе можете да се потпрете исклучиво на себе во важна работа. Ќе преземете одговорна задача која ќе ви одземе многу време и бара многу напор, но вашето задоволство ќе биде огромно кога ќе сфатите дека сте успеале сè да завршите сами.

Сепак, можеби треба да му доверите некои од вашите одговорности на некој друг во иднина, бидејќи заморот може негативно да влијае на вашето физичко и ментално здравје.

Кога во сон ќе видите како некој прави јасли за добиток, тоа значи дека треба да ги слушате советите што сте ги добиле од драга личност, а тоа се однесува на вашиот однос кон работата, приватниот живот, но и вашата иднина. Таа личност само ви посакува добро и никогаш не би му паднало на памет да ве советува за нешто што ќе ви наштети.

Ако сонувате добиток што јаде од јасли

Ако видите говеда како јадат храна од јаслите, тоа значи дека сите ваши колеги ќе добијат повисоки приходи на работа од вас. Отпрвин ќе помислите дека е грешка, но ќе се плашите да им се обратите на претпоставените. Меѓутоа, кога ќе соберете храброст и прашате за што станува збор, тие ќе ви кажат дека другите заслужуваат многу повеќе од вас да бидат наградени за нивните напори.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако пред скоро време сте виделе полни или празни јасли, тоа сигурно ви оставило силен впечаток врз потсвеста.

Дефиниција за јасли

Јасли е име на простор во форма на долга, тесна кутија, прицврстена на ѕидот на шталата, од која се хранат говедата.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg