Јазик - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Јазик

Term Main definition
Јазик

Ако се гризнете за јазик во сон предупредува на смртен случај.

Што значи да сонувате јазик?

Ако сонувате јазик

Ако видите јазик во сонот, тоа подразбира дека треба да бидете внимателни што ќе кажете. Може да се каже дека сте темпераментна личност чиј јазик е побрз од вашиот ум. Често се случува да реагирате на првата топка, по што жалите и им се извинувате на луѓето што ги повредувате.

Многумина не ви замеруваат затоа што знаат дека сте брзоплети, но нема секогаш да наидете на разбирање и толеранција.

Ако се гризнете за јазик во сонот

Ако сонувате дека сте го каснале јазикот значи смрт. Можно е да станува збор за познаник со кого не сте биле особено блиски, но чија животна приказна никогаш не ве оставала рамнодушни.

Ваквите ситуации ви поставуваат и покренуваат прашања во врска со смислата на животот што никогаш не успевате да ги најдете.

Ако сонувате дека го плазите јазикот

Кога сонувате да го плазите вашиот јазик, тоа покажува дека ќе го поразите непријателот. И покрај тоа што покажувате колку сте способни, честопати наидувате на потценување и негативни коментари за сè што сте постигнале.

Се обидувате да не дозволувате да ве допира туѓа љубомора, но во некои ситуации не успевате да се контролирате, но јасно ставате до знаење што мислите за нив.

Ако сонувате дека некој ви го плази јазикот

Ако сонувате дека некој ви го плази јазикот значи дека имате недостаток на самодоверба и верба во себе. Затоа често се држите настрана и не сакате да ги откривате своите способности, вештини и таленти.

Секој ден гледате како напредуваат вашите колеги на работа додека вие стоите мирно. Ако поработите на тоа, можеби вашата кариера ќе трае по нагорна траекторија.

Ако сонувате дека немате јазик

Ако сонувате дека немате јазик, тоа подразбира дека ве прогонува фактот дека не сте се спротивставиле на некој што ве навредувал јавно. Сте одлучиле да бидете попаметни и да попуштите, но ситуацијата ве погодила многу силно.

Добро е што се обидувате да избегнете конфликти, но понекогаш мора да покажете заби за личен интерес.

Ако сонувате дека сте го проголтале јазикот

Овој вид на сон значи дека некој ви доверил тајна и дека треба да работите напорно за да не се излетате. За вас не е проблем да се воздржите, но сега често сакате да го споделите вашето мислење за тоа со некого. Размислете дали ова ви е поважно од врската со личност која има целосна доверба во вас.

Ако сонувате дека некој друг го проголтал јазикот

Ако сонувате дека некој го проголтал јазикот, тоа подразбира дека ќе бидете мета на озборувања. Вашата постапка или одлука ќе послужи како добар материјал за некој да зборува, така што нема да бидете поштедени од разни претерувања, па дури и од лаги. Не коментирајте многу за сè што ќе слушнете за себе, бидејќи тоа само ќе ја разгори љубопитноста на другите луѓе и поривот да ве озборуваат.

Ако сонувате дека вашиот јазик е вкочанет

Кога сонувате дека вашиот јазик е вкочанет, тоа укажува на проблеми во комуникацијата со вашиот партнер. Во последно време чувствувате дека не сте целосно искрени еден со друг и дека и двајцата избегнувате да зборувате на некои теми.

На овој начин сè повеќе се оддалечувате, па често се наоѓате себеси како размислувате за тоа како би изгледал вашиот живот кога би биле сами. Размислете внимателно за тоа што сакате и кажете му на вашиот партнер. Ако вашата цел е да ја одржите таа врска, ќе мора да зборувате многу почесто за болни теми.

Ако сонувате дека имате голем јазик

Големиот јазик е предупредување да бидете внимателни што и пред кого зборувате. Вашата љубопитност, но и склоноста да ширите проверени и непроверени информации може да ве доведат во неволја. Следниот пат кога ќе ви текне да го споделите своето знаење за некого со трето лице, обидете се да замислите како би се чувствувале кога би биле предмет на таков разговор.

Ако сонувате дека имате мал јазик

Ако сонувате дека имате мал јазик, тоа значи дека ви треба мир. Во моментов сте опкружени со луѓе кои се малку заморни и ве гушат со своите разговори. Би сакале да поминете барем малку време сами за да можете мирно да размислите за некои работи што ве мачат.

Ако сонувате дека сте го продупчиле јазикот

Кога сонувате дека сте го продупчиле јазикот, тоа значи дека мислењето на околината за вас ви е поважно од сè друго во животот. Пред да направите нешто, се обидувате да замислите какви коментари би предизвикале во вашето друштво. Затоа често правите нешто што не ви се допаѓа и ретко уживате во тоа. Почнувате да го губите вашиот идентитет во обид да одржите добра репутација.

Ако сонувате дека вашиот јазик е отечен

Ако сонувате дека вашиот јазик е отечен, можно е да влезете во дискусија со тврдоглава личност. Станува збор за некој што има доста радикални ставови и честопати не се согласува со вас за многу работи.

Ќе се обидете да му објасните зошто мислите дека сте во право, но тоа нема да ги донесе посакуваните резултати. Подобро би било да се откажете наместо да губите драгоцено време на вакви разговори.

Ако сонувате дека вашиот јазик е црн

Црниот јазик во сон обично значи дека ќе направите грешка и дека ќе ви биде многу тешко да најдете изговор за своите постапки. Колку и да се трудите, нема да можете да докажете дека сте немале лоши намери.

Ова може сериозно да ја наруши вашата врска со некои најблиски.

Ако сонувате дека вашиот јазик е бел

Ако сонувате дека вашиот јазик е бел, тоа е предупредување да престанете да озборувате луѓе зад грб. Ако имате проблем со некого, кажете му го тоа лично. Не бидете кукавица.

Ако сонувате дека вашиот јазик е син

Синиот јазик во сон значи дека ќе страдате поради вашето детско и несериозно однесување. Сигурно некој ви кажал дека има вистинско време и место за сè. Кога ќе ја преминете границата на добар вкус, ќе мора да сносите последици.

Ако сонувате дека вашиот јазик е влакнест

Ваквиот сон укажува на тоа дека ќе жалите за нешто што некому сте го кажале. Можеби ќе го навредите или повредите со вашите зборови и можеби само ќе ви биде жал што сте му рекле толку важна работа на некого на кој не му верувате доволно.

Од друга страна, ако сонувате дека имате влакна на јазикот и не можете да се ослободите од нив, тоа подразбира дека заради вашето воспитување, ќе ја пропуштите можноста да го ставите некому каде што му е местото.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе јазик, сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за јазик

Јазикот е орган кој се наоѓа во усната шуплина и се користи за говор, голтање и сл.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg