Јазол - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Јазол

Term Main definition
Јазол

Ако врзувате јазол на сон тоа предупредува на неприлика, жажлост; ако одврзувате јазол симболизира благосостојба, добивка на јаве.

Што значи да сонувате јазол?

Ако сонувате јазол

Јазол на сон обично е поврзан со некои компликации во вашиот живот. Ако сонувате јазол тоа имплицира дека имате проблеми кои сакате да ги решите, а може да има позитивно значење во зависност од контекстот во кој се појавува. Исто така може да укажува дека ќе имате бројни авантури.

Ве движи адреналин и во такви ситуации си ја гледале смислата на животот. Би ви било здодевно кога не би пробале нешто ново повремено, па во иднина ќе се занимавате со некој екстремен спорт или ќе купите мотор.

Ако врзувате јазол

Кога сонувате дека сте врзале јазол тоа предупредува дека ќе доживеете некоја неприлика. Во наредниот период ќе имате многу недоразбирања со луѓето со кои секојдневно се гледате. Можеби причинител на сето тоа ќе биде стрес и недостаток на трпение на сите да им објаснувате што сте сакале да кажете. Полесно ќе ви биде да им дозволите сами да ги толкуваат вашите зборови онака како што најмногу им одговара.

Ако сонувате дека некого кого го познавате врзува јазол тоа ја симболизира вашата духовна поврзаност. Ако партнерот, пријателот или некој член на семејството врзува јазол имплицира дека не му посветувате доволно внимание. Од друга страна, ако колегите или претпоставените на работа во ваш сон врзуваат јазол тоа значи дека ќе ве прашаат за совет или помош околу некој важен проект.

Ако на сон видите дека непозната личност врзува јазол тоа значи дека имате непријател или сопарник/чка. Ако сте во подолга врска или во брак можеби некоја трета личност ќе се обиде да ви ја преземе партнерката или партнерот. На сите можни начини ќе се обиде да му се приближи, и нема да се откаже по ниедна цена се додека вашиот партнер не изреагира на заведувањето.

Немојте да ја обвините саканата личност дека сам/а го предизвикала проблемот, туку обидете се заедно да го решите.

Ако одврзувате јазол на сон

Ако сонувате дека сте одврзале јазол на сон симболизира благосостојба. Ќе вложите многу напор да решите проблем кој ќе се појави помеѓу вас и партнерот. Веројатно ќе дојде до кавга поради мешање на некој член на семејството во вашиот заеднички живот. Кога ќе почувствувате дека вашиот живот се враќа во нормала, ќе почувствувате дека ви паднал камен од срцето, но ќе бидете внимателни за да спречите повторно да се случи такво нешто.

Кога сонувате дека некого кого го познавате одврзува јазол значи дека ќе се расправате поради ситници. Различните ставови во однос на некое прашање ќе направат раздор помеѓу вас. Не дозволувајте глупости да ви го загрозат односот. Иако сте сигурни дека сте во право, немојте да инсистирате на тоа. Согласете се дека не се согласувате и оставете го сето тоа зад себе.

Ако на сон видите непозната личност како одврзува јазол тоа значи дека во тешки моменти ќе ви помогне лице од кого најмалку очекувате. Веројатно станува збор за лице кое ве почитува, а со кого не сте во контакт. Ќе сфати дека ви е потребна помош и нема да се двоуми дали да ви подаде рака или не.

Доколку сонувате дека не можете да одврзете јазол тоа симболизира грижа на совест бидејќи сте прекинале контакт со некого кој ви бил исклучително драг.  Можеби и двајцата сте биле тврдоглави и суетни за да го спречите тоа и сега се каете. Не бидете детинести туку подадете рака и закопајте ги воените секири.

Јазол на вратоврска

Кога маж сонува дека врзува јазол на вратоврска тоа имплицира дека има потреба некому да се допадне. Ќе се труди да се покаже во најдобро светло пред личноста која го привлекува. Иако тоа не го забележувате, понекогаш изгледа дека премногу се трудите, па делувате нападно и наметливо. Задржете ја дозата на таинственост и така можеби ќе го привлечете нејзиното внимание.

Ако жена сонува дека врзува јазол на вратоврска можеби се сомнева во партнеровата верност. Веројатно се обидувате да најдете некоја трага за да потврдите вашата сомнеж. Немојте да претерувате во тоа, бидејќи испаѓате смешни. Разговарајте со саканиот како возрасна личност и немојте да го обвинувате за нешто за кое немате докази.

Јазол на врвки

Ако врзувате јазол на врвки тоа значи дека имате потреба да ги исфрлите сите оние кои не ви одговараат од вашиот живот. Опкружени сте со луѓе кои се во состојба да ја исцрпат сета ваша позитивна енергија. Постојано ги слушате нивните жалби и тужби за се и сешто и после таквиот разговор се чувствувате истоштено.

Ќе сфатите дека тоа лошо делува на вас и ќе дојдете до заклучок дека треба барем на кратко да се дистанцирате од оние кои ви пречат.

Јазол на вреќа

Сон во кој одврзувате јазол на вреќа укажува на тоа дека упорно се обидувате да негирате некој проблем. Можеби ве загрижува однесувањето на некој член на семејството или фактот дека ситуацијата на работа е далеку од идеална.

Наместо да се соочите со тоа и да почнете да ги решавате вашите проблеми, вие одите по линија на помал отпор и мижете пред очигледното.

Јазол на јаже

Ако на сон се обидувате да одврзете јазол на јаже тоа значи дека сте амбициозна личност. Си поставувате високи цели и подготвени сте на се за да ги остварите. Притоа занемарувате што сакаат и мислат другите и не ви е важно дали на тој пат ќе повредите некого. Колку и да е пожелна оваа особина на работа, со време ќе сфатите дека сте повредиле многу луѓе за да бидете среќни и задоволни.

Кога гледате јазол на јаже тоа имплицира дека во животот ве чекаат уште многу пречки и големи предизвици. Ако се вооружате со трпение и опкружите со луѓе кои ви даваат поддршка сето тоа ќе го совладате без поголеми проблеми. Немојте да се откажувате при првиот пад. Поентата е да станете и да продолжите напред.

Ако сонувате дека сте го пресекле Гордиевиот јазол

Доколку сонувате дека сте го пресекле Гордиевиот јазол тоа значи дека ве власт или влијание над некого или нешто. Би сакале да имате моќ да ги контролирате другите луѓе. Кога би ви се остварила желбата веројатно би владееле како средновековен тиранин.

Значењето може да биде поедноставно. Ако неодамна сте врзувале јазол или одврзувале, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за јазол

Јазол има повеќе значења од кои: мерна единица за брзина и јачина на ветрот, она што настанува кога ќе се врзат па замрсат конец или јаже.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg