Јорган - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Јорган

Term Main definition
Јорган

Ако видите јорган во сонот значи болест, смрт, неостварени желби.

Што значи да сонувате јорган?

Ако сонувате јорган

Ако видите јорган во сон, тоа покажува дека имате неисполнети желби. Можно е во најважните ситуации да сте донеле одлука да се повлечете, наместо да продолжите се борите за она што мислите дека е исправно. Луѓето околу вас успешно ви засадиле црв на сомнеж што го довел во прашање секој ваш план.

Во тој момент ви се чинело полесно да ја следите линијата на најмал отпор, но во иднина ќе жалите што сте немале поголема храброст, макар поради тоа да претрпите пораз.

Ако сте покриени со јорган во сон

Ако сонувате дека сте покриени со јорган, значи дека некој ќе ве понижи. Веројатно ќе наидете на злонамерни коментари или негативни критики од луѓе кои на тој начин се лечат од своите комплекси. Прво ќе го преиспитате секој збор што сте им го упатите обидувајќи се да пронајдете во себе или вашето однесување причина за антипатијата што ја негуваат кон вас, но ништо нема да ви изгледа доволно за ваквиот третман.

Ќе разберете дека не се наоѓа проблемот во вас и дека не сте оној што треба да се крие и румени заради туѓ срам.

Ако покриете некого со јорган

Ако покриете некого во сон со јорган, тоа значи дека вашите потреби и желби ќе ги ставите во втор план поради саканата личност. Ќе одлучите да се жртвувате за негово/нејзино добро. Ова добродетелство сигурно ќе ви се врати во живот.

Ако некој ве покрие со јорган во сон

Кога сонувате дека некој ве покрива со јорган, можно е да имате тајна што сакате да ја скриете од вашите најблиски. Веројатно постои некаков „грев од минатото“ од којшто се срамите и се плашите дека другите ќе го дознаат, бидејќи сигурно би го смениле своето мислење за вас.

Сè додека не му се доверите на некого, вашите соништа ќе имаат слично или исто значење.

Ако купувате јорган

Сонот во кој купувате јорган може да има неколку значења. За помладите луѓе кои не се во брак и немаат деца, тоа значи да размислуваат каква ќе биде нивната иднина. Ако сте во брак и сте завршиле како родител, тоа значи дека се плашите дали ќе можете да им обезбедите на членовите на вашето семејство сè што им треба.

Ако продавате јорган

Кога сонувате дека продавате јоргани, тоа значи дека вашиот партнер или близок пријател ќе ве обвини дека сте нечувствителни. Ќе донесете некои одлуки кои не се многу популарни или искрено ќе кажете што мислите за некои луѓе.

Од вашиот став, вашиот партнер ќе заклучи дека немате срце и дека сте себични, иако тоа не е точно. Ставот што го имате за некои работи и луѓе едноставно многумина не го сакаат.

Ако подарувате јорган

Ако некому подарувате јорган во сон, тоа ја симболизира вашата потреба за заштита. Можно е да поминувате низ тежок период и се чини дека никој не ве разбира.

Пријателите ве обвинуваат дека сте пречувствителни, а семејството ве обвинува дека сте разгалени. Веројатно ќе треба сами да ја поминете оваа фаза, но тоа ќе ве направи уште посилни.

Ако добиете јорган за подарок

Ако некој ви подари јорган во сон, тоа подразбира дека барате засолниште на погрешно место. Ги споделувате своите тајни и стравови со некој што лесно може да ги злоупотреби, не затоа што не ве сака, туку затоа што мисли дека ќе постигне некои од своите цели.

Опкружете се со луѓе кои ве сакаат и почитуваат, само тогаш ќе знаете дека имате на кого да се потпрете.

Ако украдете јорган

Сон во кој крадете јорган значи дека предрасудите ве спречуваат да откриете нови работи и да запознаете интересни луѓе. Имате длабоко вкоренет став за некои работи и „тврдо“ мислење за луѓето. Тешко е да се откажете од своето мислење, што понекогаш може да биде многу лошо. Поради ваквите ставови, ја пропуштате можноста да видите нешто ново и да поминете убави моменти со луѓе од кои можете да научите многу.

Ако некој ви украл јорган во сон, тоа подразбира дека губите премногу драгоцено време на глупости. Вие не сте мрзливи, но понекогаш немате чувство на одговорност кон себе, другите луѓе или работата. Вие сте вистински пример за „борец“ кој учи и работи само кога ќе пристигне „пет до 12“.

Ако добро го распределите времето, не би се соочиле со голем стрес што може негативно да влијае на вашето здравје.

Ако кинете јорган

Сон во кој луто кинете јорган е предупредување подобро да ги контролирате вашите чувства. Пронајдете начин да ја канализирате вашата негативна енергија за да не се загрозувате себеси или другите. Ако ништо друго, допрете ги рацете и нозете на дигалката. Тоа е подобро отколку да се расправате со целиот свет.

Ако палите јорган

Кога палите јорган во сон, тоа укажува на разочарување од нешто или некого. Можно е да бидете повредени од личноста од која сте очекувале. Разберете го ова како важна лекција, а не како казна за нешто што сте го направиле погрешно во минатото.

Ако перете јорган

Вакви соништа сонуваат луѓе со чисто срце. Вие сте некој кој никогаш не озборува други луѓе и се обидува да најде разбирање за секого. Вие ги почитувате другите дури и кога тие се однесуваат грубо кон вас. Мислите дека се несреќни, па не ги обвинувате за таквиот став. На многумина не им е јасно како можете да функционирате така, но со време сте го научиле вистинското значење на животот.

Јорган за деца

Ако видите мал јорган или бебешки јорган во сон, тоа ја симболизира итната потреба за љубов и безбедност. Таквите соништа ги сонуваат луѓе кои се осамени. Ако сте во врска или брак, тоа значи дека ви недостасува она што се подразбира.

Обидете се да заклучите како се случило тоа и зошто се чувствувате осамени покрај вашиот партнер. Дали проблемот е во комуникацијата, во фактот што не поминувате доволно време заедно или бидејќи не сте биле интимни подолго време. Разговарајте за тоа со вашиот партнер и обидете се да го решите проблемот.

Чист јорган

Ако видите нов или чист јорган во сон, тоа значи дека ќе успеете во сè што замислувате. Вашата истрајност и работни навики ќе дојдат до израз во иднина, а вашиот борбен дух нема да ви дозволи да ја изгубите мотивацијата. Ако продолжите вака, вашата иднина ќе биде многу убава.

Ќе профитирате од вашата работа и ќе бидете горди на сè што сте постигнале.

Валкан јорган

Кога сонувате валкан јорган, тоа подразбира дека ќе бидете повредени од туѓа несреќа. Ќе сфатите дека треба да бидете задоволни со сè што имате кога ќе видите како живеат другите луѓе и колку страдаат. Вие исто така може да се зачлените во добротворна организација за да им помогнете на оние кои имаат потреба.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе јорган или сте се покриле со него, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за јорган

Јорган е топла прекривка.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg