Лаење на кучиња - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лаење на кучиња

Term Main definition
Лаење на кучиња

Слушањето лаење на кучиња во сон предупредува дека ви претстои непријатно изненадување на јаве.

Што значи да сонувате лаење на кучиња?

Кога во сон ќе слушнете лаење на кучиња, тоа е предупредување дека ви претстои  непријатно изненадување на јаве. Можно е да сфатите дека некој од колегите не си ја работи својата работа чесно, па затоа ќе сакате да го/ја пријавите и да ја смирите совеста. Меѓутоа, ќе бидете изложени на закани и заплашувања што ќе ја доведат во прашање вашата одлука.

Сонување дека куче лае на вас подразбира дека некој ќе ве посрамоти. Веројатно станува збор за личност која, поради некоја причина, е огорчена на вас и повеќе нема да може да глуми фина во вашето друштво. Нема да сфатите зошто има толку многу нетрпеливост, но ќе направите сè за да се заштитите себеси и да му/ѝ дадете до знаење дека не е паметно да ви се замери.

Ако во сон вашето куче лае на други, тоа укажува дека некој премногу ќе ве штити. Можеби ќе се најдете во ситуација од која ќе треба да се снајдете сами, но родителите или некоја друга блиска личност ќе направат сè наместо вас. Кога ќе се побуните, тие ќе ве сметаат за неблагодарен/а, иако не сте побарале од нив ништо.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте чуле како лае куче, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лаење на куче

Лаење се звуците со кои се огласуваат кучињата.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg