Ласкање - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Ласкање

Term Main definition
Ласкање

Слушање ласкање во сон предупредува да бидете внимателни.

Што значи да сонувате ласкање?

Ако во сон ви ласкаат, тоа подразбира дека би требало да бидете претпазливи. Можно е некој да се обидува да ве злоупотреби за да оствари цели со кои не се согласувате. Тој ќе се послужи со разни трикови за да ве убеди, а кога ќе види дека нема напредок, ќе изигрува жртва за вие да се сожалите и да попуштите.

Сонувањето дека некому му ласкате укажува дека нема да ја кажете вистината. Може да се случи некој пријател или познаник да ве праша за мислење, но бидејќи сте имале лоши искуства со него/неа, нема да чувствувате слобода да му/ѝ кажете како навистина стојат работите. Вие нема да бидете подготвени да го/ја убедите и да му/ѝ ги наметнете своите ставови затоа што ќе се сомневате дека тој/таа го поставил прашањето само за да добие одговор идентичен на неговиот/нејзиниот.

Кога во сон ќе слушнете луѓе како ласкаат едни на други, тоа значи дека нема да се вклопите во работната средина. Вашите колеги веројатно ќе одржуваат навидум добар однос во кој нема да сакате да учествувате. Ќе слушнете што зборуваат еден зад друг, па ќе се запрашате што мислат за вас и ќе одлучите да се држите настрана од нив.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте ласкале некому, или некој вам ви ласкал, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за ласкање

Ласкањето е кажување убави работи на некого, дури и ако не мислиме така.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg