Лавина - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лавина

Term Main definition
Лавина

Гледање лавина во сон значи дека во реалноста ви се приближува опасност.

Што значи да сонувате лавина?

Ако во сон гледате лавина, тоа е предупредување дека опасност ви се приближува во реалноста. Можно е да имате низа непријатни ситуации што ќе ви го расипат одморот или плановите што сте започнале да ги спроведувате во дело. На почеток  нема да бидете свесни за препреките, но како што ќе одминува времето, ќе станете  повнимателни и ќе направите сè за да се заштитите себеси и семејството.

Сонувањето дека сте среде лавина подразбира дека ќе мора да ја изберете страната што ќе ја поддржите. Може да се случи членовите на вашето семејство, колеги или пријатели да се караат, а вас да ве бомбардираат со озборувања чија цел ќе биде да ги оправдаат своите постапки и да докажат дека се тие во право. Ќе ви биде непријатно затоа што ќе сакате да бидете во добри односи и со едните и со другите, но тоа ќе биде невозможна мисија.

Кога во сон лавина голта сè пред себе, укажува на тоа дека ќе имате силна конкуренција. Веројатно ќе се чувствувате немоќни затоа што ќе ги преценувате туѓите способности, а ќе ги потценувате своите. Сите ќе ве советуваат да имате поголема самодоверба и да се борите за себе, бидејќи може да се случи со таков став навистина да се убедите себеси и другите дека сте полоши.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе лавина или сте се нашле среде неа, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лавина

Лавина е назив за уривање големи маси снег низ стрмни планини и падини.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg