Лажно сведочење - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лажно сведочење

Term Main definition
Лажно сведочење

Сонување дека лажно сведочите значи дека ќе доживеете срам на јаве.

Што значи да сонувате лажно сведочење?

Доколку во сон вие лажно сведочите против некого, тоа е предупредување дека ќе доживеете срам на јаве. Можно е дека ќе постапите непромислено и ќе пренесете непроверена информација што некому ќе му наштети. Кога ќе сфатите што сте направиле, ќе се обидете да се искупите, но ќе видите дека луѓето не се грижат многу за вистината што не е интересна во однос на гласините.

Сонувањето дека други лажно сведочат против вас, укажува дека сте опкружени со завидливи луѓе. Веројатно не ви простуваат за успехот и тоа што се истакнувате во секоја работа што ќе ја покренете. Иако сте секогаш отворени за сугестии и соработка со сите што сакаат да ви се придружат, ретко наидувате на оние кои се подготвени да се борат за своите идеи и да се разликуваат од другите по нешто.

Ако во сон прекинете лажно сведочење, тоа подразбира дека ќе ја кажете вистината. Може да се случи да направите грешка и некој да сака да ја преземе вината врз себе за да ве заштити. На почеток ќе размислувате само за својата благосостојба, но кога ќе станете свесни за последиците што ова признание ќе ги донесе на односната  личност, ќе признаете сè и ќе преземете одговорност за своите постапки.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте сведочеле   лажно или некој сведочел лажно против вас, тоа сигурно ве погодило.

Дефиниција за лажно сведочење

Лажно сведочење е давање неточни информации што се казнува со закон.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg