Лебед - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лебед

Term Main definition
Лебед

Да гледате лебед во сон значи дека ве чека среќен брак, свадба, принова во семејството.

Што значи да сонувате лебед?

Ако во сон гледате бел лебед, тоа симболизира свадба. Вие сте личност чија љубовна приказна од самиот почеток изгледаше како бајка, па сите околу вас се воодушевени затоа што останавте заедно и ја крунисавте врската со брак.

Често ве наведуваат како пример за идеален пар, иако знаете дека не ви било секогаш одлично и чудесно, но тие искушенија само ве зајакнале и направиле еден на друг да станете поприврзани.

Второто значење е дека немате причина да се чувствувате виновни. Може да се случи да се преиспитувате за нешто што сте го направиле, а што не ви се чини исправно. Бидејќи во сон ќе видите бел лебед, тој ќе претставува добар знак и показател дека вашите намери биле искрени и чесни.

Сонувањето црн лебед подразбира дека сте премногу строги кон себе. Веројатно цел живот мислите дека сте грдо пајче кое заостанува зад другите и затоа нема самодоверба. Без разлика дали сте вие одговорни за таквото мислење или околината, ќе мора да научите да се гледате себеси со други очи и да ги цените своите  квалитети кои ги имате доволно.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе бел или црн лебед, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лебед

Лебедот е птица од семејството на кое припаѓаат патки и гуски, и имаат целосно бели или мешавина од бели и црни пердуви.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg