Лешник - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лешник

Term Main definition
Лешник

Берење: ќе се ослободиш од грижите; јадење: болест, кавга со љубовник/ца.

Што значи да сонувате лешник?

Ако во сон берете лешници, тоа укажува дека ќе се ослободите од грижите. Можно е, поради постојаната изложеност на стресни ситуации, да најдете забава што ќе ве опушти и ќе направи едвај да чекате да ги завршите обврските за да можете да ѝ се посветите. Тоа може да биде спортска активност или курс каде што ќе научите нешто што ве интересирало отсекогаш.

Сонување дека јадете лешници означува кавга со љубовник/ца. Веројатно и двајцата сте темпераментни, поради што не успевате да се договорите ни за наједноставните работи. Секој сака да биде по негово, но во исто време, овие расправии ја прават вашата врска/брак повозбудлива бидејќи тие секогаш завршуваат со страствени смирувања.

Друго значење е дека се чувствувате добро во својата кожа. Вие сте личност која пука од самодоверба, што веднаш се забележува на вас. Се трудите да го слушате своето тело и да си угодувате кога станува збор за исхрана, вежбање и меѓучовечки односи во кои секогаш сте рамноправни без да дозволите некој да ве искористува или омаловажува.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте виделе, сте  береле или сте јаделе лешници, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лешници

Лешник е јаткасто овошје кое содржи многу витамини, минерали, масла, протеини и други корисни соединенија.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg