Лекови - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лекови

Term Main definition
Лекови

Земате сами: внимавајте на пијанство, несреќа; давање на други: среќа, благосостојба.

Што значи да сонувате лекови?

Ако во сон гледате лекови, тоа укажува дека сте тажни. Можно е, штом имате некој проблем, веднаш да се откажете и да мислите дека сè е црно. Вие не го следите советот со кој ги охрабрувате другите и повеќе би сакале да останете во кревет и да преспиете додека ситуацијата не се реши сама од себе.

Иако не ги сакате тие ваши особини, со текот на времето научивте да ги препознавате и полесно да ги  преживеете.

Сонувањето дека сами земате лекови подразбира да се чувате од пијанство. Може да се случи да излезете со друштво, но нема да водите сметка за количината на алкохол што ја консумирате. Бидејќи нема да можете да возите, ќе мора да најдете начин безбедно да се вратите дома.

Кога во сон им давате лекови на други, тоа симболизира благосостојба. Вие сте личност која среќата ја наоѓа во помагањето на луѓето кои не се во состојба да се грижат сами за себе. Веројатно често волонтирате и на луѓето од вашето опкружување им купувате она што им е потребно и наместо нив завршувате многу обврски.

Иако тоа ве прави омилен/а, најголема сатисфакција ви е што знаете дека правите нешто корисно со што и сами се гордеете.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте виделе, сте земале или сте давале лекови, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лекови

Лекови се супстанции или комбинации на супстанции наменети за лекување на луѓето.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg