Лен - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лен

Term Main definition
Лен

Сонувањето лен значи дека ќе се збогатите, благосостојба во домот.

Што значи да сонувате лен?

Ако во сон гледате лен, тоа симболизира благосостојба во домот. Вие сте личност која е многу посветена на семејството и ќе направите сè за да го зачувате мирот на неговите членови. Поминувате многу време заедно и разговарате за тековните настани, по што ги усогласувате своите ставови, секогаш водејќи сметка да ги заштитите интересите на вашите најмили.

Сонувањето дека јадете лен, значи дека водите сметка за здравјето. Се трудите да ги следите најновите истражувања поврзани со исхраната и вежбањето, бидејќи таквиот начин на живот ви годи и прави да се чувствувате добро во својата кожа.

Иако често сте соочени со коментари дека претерувате и дека треба да се опуштите, спартанската дисциплина, која инаку е ваша главна особина, не ви дозволува да ги послушате.

Кога во сон мелете лен, тоа подразбира дека барате влакно во јајце. Можно е во последно време да сте почнале премногу да ситничарите и не ви се допаѓа она што го прават другите. Вашиот критички став ве спречува да ги согледате позитивните страни и предностите на сè што ви се случува, што ве прави незадоволни и склони кон нагли промени во расположението.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, сте јаделе или сте мелеле лен, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лен

Лен е едногодишно или двогодишно растение кое порано се користело за текстил, а сега се користи во исхраната на луѓето.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg