Лепеза - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лепеза

Term Main definition
Лепеза

Лепеза во сон означува невозвратена љубов, измама.

Што значи да сонувате лепеза?

Ако во сон гледате лепеза, тоа означува невозвратена љубов. Можно е веќе долго време да ви се допаѓа личност со која, поради некоја причина, не сте во врска. Вие самите си правите проблеми затоа што секогаш кога ќе се обидете со некој друг, го/ја споредувате и барате ситници кои би му донеле корист на оној што ви е недостапен/а.

Сонувањето дека се ладите со лепеза подразбира дека ќе се заштитите од другите. Веројатно сте опкружени со луѓе кои ве бомбардираат со секакви информации, што има многу лошо влијание врз вашето расположение. Бидејќи нема да сакате да се занимавате со глупости, ќе им објасните да не сметаат на вас кога водат такви разговори. Иако ќе станете омразени во друштвото, за вас ќе биде поважно да го зачувате вашиот мир.

Кога во сон други се ладат со лепеза, тоа означува караница. Може да се случи да не одобрувате што прават членовите на вашето семејство или пријателите, поради што често влегувате во расправии кои резултираат со тоа што дури не зборувате со денови. Повеќе сакате да го вклучите својот мозок и да процените сами што е најдобро за вас.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте виделе или сте се ладеле со лепеза, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лепеза

Лепеза е направа што се склопува и шири и служи за ладење.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg