Лето - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лето

Term Main definition
Лето

Сонување лето значи дека ќе здобиете нечија доверба.

Што значи да сонувате лето?

Ако во вашиот сон летото започне, тоа укажува дека ќе добиете нечија доверба. Можно е личност која долго време била негативна кон вас, конечно да увиди дека не сте толку лоши како што замислуваше. Можеби ова ќе биде почеток на убаво пријателство што подоцна ќе го прераскажувате како анегдота.

Второто значење е дека ќе имате љубовна авантура. Може да се случи да патувате некаде и да запознаете личност која ќе ве освои на прв поглед. Иако не сте склони кон кратки врски кои немаат иднина, нема да сакате утре да се каете што ја пропуштивте можноста да доживеете искуство кое долго ќе ви остане во сеќавање.

Сонување дека летото е при крај подразбира дека ќе се разделите од партнерот/ката. Веројатно ќе сфатите дека не сте еден за друг и дека е подобро да престанете да се залажувате. Иако на почеток ќе ви биде тешко и ќе сакате да се смирите, ќе останете доследни на себе затоа што одлуката што ќе ја донесете, на долг рок, е најдобра за вас.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку летото неодaмна започнало или завршило, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лето

Летото е едно од четирите годишни доби кое на северната Земјина полутопка трае од 22 јуни до 23 септември и се одликува со високи температури, подолги денови и пократки ноќи.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg