Лежење - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Лежење

Term Main definition
Лежење

Сам во кревет: жал, тага; со спротивниот пол: ќе те обвинат невин; на трева: ќе најдеш утеха на срцето.

Што значи да сонувате дека лежите?

Ако во сон лежите сами во кревет, тоа подразбира дека сте тажни. Можеби имате проблеми во врската или бракот поради кои не сте во добри односи со партнерот/партнерката. Наместо да се посветите на нивно решавање, очекувате другата страна да го преземе целиот товар и да се извини за недоразбирањето.

Сонување дека лежите со спротивниот пол е предупредување дека ќе ве обвинат невин. Може да се случи да ве видат во друштво на личност која ви е само пријател/ка, но сите ќе веруваат дека сте во тајна врска. Бидејќи сте имале слични испади во минатото, на саканата личност ќе ѝ биде многу тешко повторно да ви верува и да ги игнорира гласините.

Кога во сон лежите на трева, тоа укажува дека ќе најдете утеха во вашето срце. Веројатно сте имале лошо љубовно искуство поради што сте станале недоверливи кон другите и не сакате да им дадете шанса. Меѓутоа, ќе запознаете личност која ќе ви ја врати вербата во луѓето и која ќе ве чува како капка вода на дланка.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте лежеле сами или со спротивниот пол на трева или во кревет, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за лежење

Лежењето е процес за време на кој човек се опушта и одмора.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg