Ливада - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Ливада

Term Main definition
Ливада

Неискосена: радост, љубовен состанок; искосена: опкружен си со завидливи луѓе.

Што значи да сонувате ливада?

Ако во сон гледате неискосена ливада, тоа симболизира љубовен состанок. Можно е да излезете со личност која не буди никакви чувства кај вас, но штом ќе ја запознаете ќе го смените мислењето. Ќе сфатите дека имате толку многу заедничко и дека меѓу вас има нешто многу посилно од физичка привлечност.

Сонување искосена ливада подразбира дека сте опкружени со завидливи луѓе. Веројатно вашите колеги прават сè за да бидат забележани на факултет или на работа, поради што не помагаат никому, туку љубоморно го чуваат своето знаење за себе.

Криво ви е затоа што немате со кого да ја споделите радоста или тагата поради напредок во кариерата, па затоа би се согласиле и на полоши услови само за да имате нормални луѓе околу себе.

Кога во сон вежбате на ливада, тоа укажува дека сте физички активни.

Вашето мото е: „во здраво тело здрав дух“, поради што се трудите да бидете постојано во форма. Кога имате некој проблем, најлесно го решавате на свеж воздух, по што се чувствувате подобро. Не ги штедите ниту членовите на вашето семејство, па штом ќе забележите дека се откажуваат, ги мотивирате и ги терате да продолжат таму каде што застанале.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте виделе ливада, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за ливада

Ливадата е екосистем на кој најмногу има трева.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg