Пакет / пратка - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пакет / пратка

Term Main definition
Пакет / пратка

Ако добиете пакет во сон значи дека ќе чуете вознемирувачки вести; ако испратите некому: тие ќе се радуваат многу; отворен: пријатно изненадување; ако се изгуби пакет: грижи; ако го носите пакетот до поштата: сте станале заборавни.

Што значи кога сонувате пакет / пратка?

Ако сонувате дека сте добиле пакет

 Ако добиете пакет во сон, тоа подразбира дека ќе слушнете вознемирувачки вести. Можно е тие да се поврзани со личност или проект за кој се грижите, што многу ќе ви отежне да ја поднесете новата ситуација. Ќе мора да се вразумите што е можно побрзо и да го замените очајот со акција.

Ако сонувате дека испраќате пакет некому

Ако испратите пакет на некого во сон, тоа покажува дека многумина ќе бидат среќни поради вас. Вие сте личност која никогаш не оди никаде со празни раце, па затоа луѓето се навикнати да очекуваат убави ситници од вас. Водите сметка да го погодите вкусот на секого и да му купите што сака, но и што му треба.

Ако сонувате дека сте го отвориле пакетот

Кога ќе го отворите пакетот во сон, тоа симболизира пријатно изненадување. Веројатно ќе се сетите на личноста со која сте биле блиски порано, но времето и далечината влијаеле да прекинете контакт. Ќе ви биде многу драго да слушнете што се случува во неговиот/нејзиниот живот и ќе се сетите на многу убави спомени од вашето детство и младост.

 Ако сонувате дека сте изгубиле пакет

Ако изгубите пакет во сон, тоа означува грижи. Може да се случи некое лице од околината да ви довери важна работа за чување, но вие нема да бидете доволно внимателни и ќе му го комплицирате животот така што ќе го изгубите.

Ќе ги свртите небото и земјата за да најдете достојна замена, но бидејќи нема да ви успее да го спроведете совршеното злосторство на дело, па ќе мора да ја кажете вистината.

Ако сонувате дека праќате пакет по пошта

Кога праќате пакет по пошта во сон, тоа значи дека сте станале заборавни. Вашето мото е: „паметни пишуваат, будалите се сеќаваат“. Свесни сте дека вашата меморија порано била многу подобра, поради што не оставате ништо на случајот, туку секогаш носите список со обврски или ги доверувате на личност на која знаете дека може да се потпрете.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте примиле, испратиле, отвориле, носеле по пошта или сте го изгубиле пакетот, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за пакет

Пакет е пратка со која може да се испраќаат предмети.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg