Палма - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Палма

Term Main definition
Палма

Ако видите палма во сон предупредува дека непријатноста ве чека на патот.

Што значи да сонувате палма?

Ако видите палма во сон, тоа предупредува дека ќе доживеете непријатности на патот. Можно е да имате проблеми како што се застој, дефект, чекање неколку часа итн. Ова целосно ќе ве извади од такт и ќе ви наруши многу состаноци што сте ги договориле однапред.

Ќе се најдете во многу непријатна ситуација затоа што ќе мора да им се извините на сите и да објасните зошто сте биле спречени да стигнете на време.

Ако сонувате дека се искачувате на палма

Ако се искачувате на палма во сон, тоа покажува дека сте омилени во друштво. Вие сте личност која може да најде заеднички јазик со секого, но внимателно избирате блиски пријатели. Луѓето ве сакаат затоа што сте расположени, искрени и се обидувате да ја чувате вашата деловна активност без да се мешате во она што не ве засега.

Ако сонувате дека садите палма

Кога садите палма во сон, тоа значи дека ќе бидете задоволни. Веројатно ќе имате поволен период и на работа и дома, за време на кој ќе можете да ги примените вашите идеи во пракса. Ќе сакате да го промените вашиот животен простор, така да го реновирате вашиот стан/куќа, канцеларија или ќе купите друг автомобил.

Ако сонувате дека сечете палма

Ако исечете палма во сон, тоа подразбира дека ќе ја прекинете врската што ве направи несреќни. Можеби се работи за емотивна или пријателска врска со личност која започнала да ве оптеретува и да ви ја троши енергијата.

И покрај тоа што знаете дека ве сака на некој начин, вие повеќе нема да можете да ги толерирате неговите/нејзините забелешки, негативни коментари и потребата да ви ја наметнете својата волја.

Ако сонувате дека наводнувате палма

Кога наводнувате палма во сон, тоа значи дека некого ќе утешите. Можно е во наредниот период да се посветите на личност која преживеала голема загуба. Ќе се обидете да го расположите така што ќе му дадете до знаење дека работите не се толку црни и дека тој/ таа не е сам затоа што секогаш ќе бидете со него/неа.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, пееле, засадиле, наводниле или исекле палма, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за палма

Палмата е растение слично на дрво кое има круна од лист во форма на вентилатор или пердувести лисја на врвот.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg