Панцир - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Панцир

Term Main definition
Панцир

Ако видите панцир во сон предупредува на опасност; да се носи значи дека доаѓаат денови на безгрижност, благосостојба и безбедност.

Што значи да сонувате панцир?

Ако видите панцир во вашиот сон, тоа предупредува на опасност. Веројатно ќе се најдете, ниту виновен ниту должен, на сред дебата што ќе ја загрози вашата безбедност.

Ќе размислувате многу за сè она што се случило и што можело да се случи, па ќе заклучите дека е најдобро да купите предмети што ќе ви помогнат да се одбраните, како и да одите курс за самоодбрана.

Ако сонувате дека носите панцир

Ако носите панцир во сон, тоа симболизира невнимание. Можно е во наредниот период да бидете со личност до која секогаш се чувствувате безбедно. Во негово/нејзино друштво верувате дека можете да направите сè, па тоа ви предизвикува да страдате многу кога ќе бидете разделени на неколку дена.

Ако сонувам дека некој друг носи панцир

Кога некој друг носи на себе панцир во вашиот сон, тоа подразбира дека ќе сносите последици за нешто што не сте го сториле. Може да се случи да преземете туѓа вина врз себе затоа што ќе сакате да ја заштитите дотичната личност. Иако вашите намери се благородни, ќе му направите лоша услуга затоа што тој/таа ќе очекува другите секогаш да го поправаат нередот што тој/таа го направи.

Ако сонувате дека сте купиле панцир

Ако купите панцир во сон, тоа значи кавги. Веројатно сте свесни дека ќе имате дискусии со вашите противници, поради што однапред ќе се вооружите со информации и факти што тие нема да можат да ги негираат. Вистината ќе биде на ваша страна, но има и други фактори кои ќе одлучат на чија страна ќе застанат шефот, судот или некоја друга институција.

Ако сонувате дека продавате панцир

Кога продавате оклоп во сон, тоа покажува дека ќе прифатите пораз. Можно е да ви е преку глава од некоја работа или луѓе и веќе да немате сила да им објаснувате дека правите сè за нивна корист. Ќе ги оставите да се грижат сами за себе и само ќе почекате можноста да заминат и да не ги гледате повеќе.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, носеле, купиле или продале оклоп, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за панцир

Панцирот е оклоп изработен од метални плочи што ги штити луѓето од куршуми.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg