Паричник - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Паричник

Term Main definition
Паричник

Полн: загуба; празен: неочекувана добивка; губење: ќе се најдеш во непријатност.

Што значи да сонувате паричник?

Паричник во сон има различни значења, а едно од нив е дека би требало да внимавате на вашиот, затоа што може да се случи да бидете ограбени.

Ако сонувате полн паричник

Ако во сон гледате полн паричник, тоа означува загуба. Можно е да одите да пазарите што долго сте го чекале, но наместо потребните работи, ќе се вратите со еден куп ситници кои не служат за ништо.

Ќе имате чувство дека сте фрлиле богатство на глупости и дека нема да направите ништо од тоа што сте го планирале.

Ако сонувате празен паричник

Доколку во сон гледате празен паричник, тоа симболизира неочекувана добивка. Веројатно ќе сретнете личност која се грижи за вас и која секогаш ви помага колку што може.

Ќе ви биде жал што не сте повнимателни и што понекогаш не се сеќавате да го/ја изненадите со гест што би му/ѝ значел многу.

Ако сонувате дека сте изгубиле паричник

Кога во сон ќе изгубите паричник, тоа подразбира дека ќе се ве снајде  непријатност. Може да се случи да доцните на важен состанок, што ќе остави многу лош прв впечаток.

Ќе дадете сè од себе за да го поправите, но многумина ќе ве гледаат со доза на недоверба за која сами сте виновни.

Ако сонувате дека сте пронашле паричник

Ако во сон пронајдете паричник, тоа значи дека вашата чест ќе биде тестирана. Можно е да бидете во прилика да добиете нешто на лесен, но нечесен начин, така што ќе мора сами да одлучите што да направите. Ќе размислите внимателно за потенцијалните опасности што нема да бидат воопшто наивни.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте виделе, сте изгубиле или сте пронашле паричник, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за паричник

Паричникот е мала футрола во која се носат пари, документи, кредитни картички итн.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg