Парница (судење) - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Парница (судење)

Term Main definition
Парница (судење)

Ако сонувате дека сте добиле судски спор значи дека по поголеми потешкотии ви следува успешен период; ако го изгубите спорот ве предупредува дека сите ваши желби се недостижни и нереални.

Какво значење има поимот судски спор во соништата?

Ако сонувате дека сте го добиле судскиот спор

Ако добиете судски спор во сонот, тоа покажува дека успехот доаѓа по тешкотии. Можно е да се обидувате да решите проблем стар повеќе години откако полека сте почнале да се откажувате.

Меѓутоа, кога најмалку очекувате, работите ќе дојдат на свое и ќе добиете сè што ви припаѓа според законот и моралните принципи.

Ако сонувате дека сте го изгубиле судскиот спор

Ако изгубите судски спор во сон, тоа подразбира дека вашите желби се неостварливи и прилично нереални. Честопати имате нереални барања кои ви одземаат многу време и енергија.

Одбивате да ги слушате советите на добронамерните луѓе кои ви укажуваат на недостатоците на вашите планови затоа што е под ваша чест да прифатите пораз и да признаете дека сте погрешиле.

Ако сонувате дека сте ја прекинале судската постапка

Во случај да го прекинете судскиот спор во сон, тоа значи дека спасот ќе пристигне во последен момент. Веројатно не можете да добиете доволно пари за да започнете приватен бизнис или не можете да успеете да се вработите во сериозна компанија.

Тоа негативно ќе влијае на вашето расположение, но ќе почнете вистински да го живеете животот затоа што наскоро конечно ќе ви се укаже добра можност.

Ако сонувате дека сте се откажале од судскиот спор

Ако се откажете од парница во сон, тоа симболизира помирување. Може да се случи да му простите на лицето кое ви наштетило затоа што ќе сфатите дека омразата е чувство што само ќе ви наштети. Ќе му дадете до знаење дека не сте заборавиле и дека вашата врска нема да биде иста како порано, но дека би сакале да се поздравите кога ќе се сретнете и да се слушнете од време на време.

Ако сонувате дека водите судска постапка

Кога водите судска постапка во сонот, тоа подразбира дека ќе се најдете меѓу два огна. Можеби ќе ви се доверат пријатели, членови на семејството или други блиски луѓе кои се во кавга. Од вас ќе се очекува да оцените кој е во право, што воопшто нема да ви се допадне, бидејќи ќе го извлечете подебелиот крај.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна изгубивте, добивте, прекинавте, водевте или откажавте судска постапка, тоа најверојатно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за парница

Парница е судска постапка во која судот одлучува за спорови.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg