Пат - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пат

Term Main definition
Пат

Широк, добар: кавга, профитабилен бизнис; лош: загуба; стрмен: тешкотии; ако одите по патот: не попуштате никому; ако се возите: патување.

Што значи да сонувате пат?

Ако сонувате широк, добар пат

Ако видите широк, добар пат во сон, тоа означува профитабилен бизнис. Можно е да се појави деловна понуда за која само до неодамна сте можеле само да сонувате.

Без разлика дали се работи за постојана или дополнителна работа, колку повеќе ќе ѝ се посветите, толку повеќе профит ќе имате.

Ако сонувате лош пат

Ако видите лош пат во сон, тоа симболизира загуба. Веројатно ќе инвестирате многу пари во проектот што се чинел ветувачки, но нема да можете да добиете ниту десетина.

Многумина ќе се обратат кон вас и ќе се преправаат дека се паметни во погрешно време, но вие ќе им дадете на сите до знаење дека немаат право да се мешаат затоа што не сте им наштетиле нив, туку на самите себе.

Ако сонувате стрмен пат

Кога во сон ќе видите стрмен пат, тоа е предупредување дека ве очекуваат тешкотии. Можеби ќе направите неколку лоши потези што наскоро ќе се остварат и ќе ви го загорчат животот. Ќе се соочите со последиците од лошите одлуки и од вас ќе зависи дали ќе донесете корисни заклучоци од оваа ситуација.

Ако сонувате дека одите по патот

Ако одите по патот во сон, тоа подразбира дека не попуштате никому. Можно е некој од околината ќе се обиде да ве уценува играјќи ја картата на сентименталност и создавајќи чувство на вина за нешто што се случило во далечното минато. Сепак, нема да дозволите никој да си игра со вас и ќе останете доследни на вашите ставови, дури и ако тоа скапо ве чини.

Ако сонувате дека возите по патот

Кога возите по патот во сон, тоа го симболизира патувањето. Може да се случи да добиете неколку слободни денови што ќе ги искористите за релаксација и посета на места што не сте ги виделе одамна или воопшто. Тоа ќе значи дека малку се дистанцирате од обврските и луѓето кои полека почнале да ве оптеретуваат.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе широк, стрмен или лош пат или сте оделе или возите по него, тоа секако ви оставило впечаток.

Дефиниција за пат

Пат е област каде се одвива сообраќај, и се поврзуваат две или повеќе дестинации.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg