Патоказ - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Патоказ

Term Main definition
Патоказ

Ако видите патоказ во сонот значи дека имате неисполнети обврски.

Што значи да сонувате патоказ?

Ако видите патоказ во сон, тоа значи незавршени обврски. Можно е дека сè уште не сте ги вратиле долговите или некому сте дале ветување што не сте го исполниле.

Поради таквото однесување, лесно можете да добиете лоша репутација, по што никој нема да ве сфати сериозно, ниту пак ќе сака да работи со вас.

Ако сте го промашиле патоказот во сон

Ако сте го промашиле патоказот во сон, тоа покажува дека грешките скапо ќе ве чинат. Веројатно во некои ситуации не сте биле доволно внимателни, ниту сте биле во можност да процените како да реагирате во даден момент. Иако сте доведени во очајна положба, барем ќе стекнете искуство што ќе ви помогне никогаш повеќе да не се ставите во слична позиција.

Ако сонувате дека преправате патоказ

Кога преправате патоказ во сон, тоа подразбира дека туркате сами. Вие сте личност која не се помирува со судбината, туку ги зема работите во свои раце. Понекогаш сакате само да си докажете на себе и на другите дека сте во состојба да направите сè што замислувате, а некогаш тоа е преголем товар затоа што не знаете како да се помирите со резултатите што се различни од оние што сте ги замислиле.

Ако сонувате дека следите патоказ

Ако следите патоказ во сон, тоа симболизира спокојство. Вие сте личност која прави сè во животот полека чекајќи го вистинскиот момент да го покаже својот максимум.

Вложувате многу во себе и во образованието затоа што знаете дека тоа е најдобрата инвестиција што порано или подоцна ќе ви се исплати.

Ако отстранувате патоказ

Кога ќе отстраните патоказ во сон, тоа значи дека подготвувате стапица за некого. Можеби сакате да му се одмаздите на некој што ви наштетил на некој начин, но ова не само што ќе создаде проблеми за него/неа, туку и за другите кои не се вклучени во вашиот конфликт.

Ќе сфатите дека сте направиле голема грешка, но ќе биде доцна да се повлечете.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, следеле, промашиле или отстраниле патоказ, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за патоказ

Патоказ е видлив знак на патот што ја покажува неговата насока.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg