Пегла - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пегла

Term Main definition
Пегла

Ако видите пегла во вашиот сон значи дека вашите грижи се неизбежни.

Што значи да сонувате пегла?

Ако видите пегла во сон, тоа подразбира дека вашите грижи се неизбежни. Можно е да имате премногу обврски дома и на работа, и никој не нуди да ви олесни и да се чувствувате малку одморено.

Постојано се плашите да не заборавите нешто, па затоа сте почнале да запишувате сè за да ја смирите совеста.

Ако сонувате дека ги пеглате вашите работи

Ако ги пеглате вашите работи во сон, тоа го симболизира патувањето. Може да се случи да одите некаде каде секогаш ќе си поминувате добро и да земете со себе многу парчиња облека, од кои повеќето нема да носите.

Се чувствувате побезбедно кога имате вишок работи бидејќи полесно ви е да ги вратите отколку да размислите дали ќе ви останат доволно пари за да ги купите.

Ако сонувате дека одбивате да пеглате нечии работи

Кога одбивате да пеглате нечии работи во сон, тоа значи незадоволство. Вие сте личност која е навикната на луѓето секогаш да им прави услуга, поради што тие започнале да ве злоупотребуваат врз принципот „дај му на човек еден прст, ти ја зема целата рака“.

Наместо да ја почитуваат вашата посветеност, тие постојано очекуваат повеќе што ќе ве натера да реагирате бурно и да свртите нов лист.

 Ако сонувате дека сте изгореле нешто со пегла

Ако изгорите нешто со пегла во сон, тоа значи дека ќе направите штета. Веројатно ќе уништите вредно нешто што сте го добиле како подарок, но за кое не сте биле премногу приврзани.

На другите ќе им пречи она што сте го направиле и ќе ве критикуваат затоа што сте неодговорни и не знаете да чувате ништо.

Ако сонувате дека некој друг да ги пегла вашите работи

Кога некој друг ги пегла вашите работи во сон, тоа покажува дека имате време за пријателите. Мислите дека пријателите се вистинско богатство, па наместо салфетки, разгледници или магнети, собирате спомени од пријатни моменти што сте ги поминале заедно. Постојат неколку луѓе за кои би можеле да ставите рака во оган и за кои сте сигурни дека секогаш ќе ви помогнат.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе или користеле пегла, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за пегла

Пеглата е апарат за домаќинство што ја исправа стутканата облека.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg