Пехар - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пехар

Term Main definition
Пехар

Ако видите пехар во вашиот сон значи дека во реалноста ве чека добивка, плодна година, радост.

Што значи да сонувате пехар?

Ако видите пехар во сон, тоа означува добивка. Можно е во наредниот период да одлучите да го надоградите вашето образование со цел да напредувате во вашата работа или да најдете подобра работа.

Иако честопати мрзоволно ќе се фаќате да учите и да одвоите време за да ги направите овие активности, сепак ќе имате на ум дека овој потег ќе ви овозможи подобри услови.

Ако сонувате дека некој ви подава пехар

Ако некој ви подаде пехар во сон, тоа покажува дека сакате да се натпреварувате. Изреката „најважно е да се учествува“ не важи за вас, затоа што се радувате само ако победите.

Се обидувате да го извлечете максимумот од себе и од другите, па честопати луѓето избегнуваат да бидат во вашиот тим поради тензиите што им ги создавате.

Ако сонувате дека некому подавате пехар

Кога во сон некому подавате пехар, тоа подразбира дека ќе се пензионирате на време. Веројатно веќе немате сила да се борите за работата или за семејство, поради што ќе ја препуштите работата на лицето што го сметате за свој наследник. Ќе се обидете да не се мешате во неговите/нејзините одлуки и ќе реагирате само доколку тој/таа побара помош од вас.

Ако сонувате дека сте изгубиле пехар

Ако го изгубите пехарот во сон, тоа значи дека не се грижите за своите материјални работи. Вие сте личност чиј имот може да се смести во еден куфер затоа што не сакате да го акумулирате она што нема сентиментална вредност за вас.

Се обидувате да ги зачувате спомените од убавите настани, бидејќи само тие ве расположуваат во моменти на осаменост.

Ако сонувате дека пехарот ви е одземен

Кога некој ќе ви го одземе пехарот во сон, тоа покажува дека ќе доживеете неправда. Може да се случи некој да сака да ви го заземе местото на работа, поради што ќе употреби валкани трикови.

Ќе сфатите дека вашите шанси за еднаква борба се многу мали, па затоа ќе се потпрете само на почитта и угледот што сте ги граделе со текот на годините.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, освоиле, предале или изгубиле пехар, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за пехар

Пехарот е почесна награда на спортски натпревари, а во средниот век се користел како голем сад за пиење течности.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg