Пелени - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пелени

Term Main definition
Пелени

Ако видите пелени во сон симболизира радост во куќата; валкани, искинати симболизираат губење на независноста; ако ги перете значи дека имате среќа во бракот.

Што значи да сонувате пелени?

Ако видите пелени за бебиња во сон, тоа симболизира радост во куќата. Можно е да добиете нов член (бебе или домашно милениче) кој ќе стане центар на вашиот свет.

Ќе мора да се прилагодите на нејзините/неговите потреби, но ова нема да ви биде проблем бидејќи ќе уживате во секој момент кога ќе го поминете заедно.

Ако сонувате валкани и искинати пелени

Ако видите валкани и искинати пелени во сон, тоа подразбира дека ќе ја изгубите својата независност. Може да се случи во следниот период да се омажите, да имате дете, да добиете работа или слично.

Ќе сфатите дека не е толку едноставно како што сте мислеле затоа што бара бројни жртви и нов начин на живот кој е драстично различен од оној што досега сте го воделе.

Ако сонувате дека перете пелени

Кога перете пелени во сон, тоа покажува дека имате среќа во бракот/врската. Вие сте многу дисциплинирана личност која секогаш ги знае своите одговорности.

Вие се обидувате да го почитувате вашиот дел од договорот затоа што знаете дека на тој начин ќе дадете добар пример кој ќе го следат другите.

Ако купувате пелени во сонот

Ако купувате пелени во сон, тоа значи дека ќе бидете зафатени. Веројатно ќе започнете проект кој ќе ви одземе многу време, а покрај него ќе ве чекаат и стари работни обврски.

Секогаш имате нови идеи што сакате да ги реализирате, но денот е прекраток за да постигнете сè што планирате.

Ако подарувате пелени во сонот

Кога подарувате пелени во сон, тоа значи разбирање. Можно е да дадете поддршка на личност која минува низ истите работи што сте ги преживеале. Ќе се обидете да му давате совети и да му го олесните нималку едноставниот период во кој многумина влегуваат неподготвени и не знаат како да се постават.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, смениле, испрале, купиле или подариле пелени, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за пелени

Пелените се облека што луѓето ја носат кога не можат да го контролираат мочниот меур.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg