Пепел - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пепел

Term Main definition
Пепел

Пепелта во сон е симбол на загуба, болест, тага на јаве.

Што значи да сонувате пепел?

Ако видите пепел во сон, тоа значи тага. Можно е во наредниот период да се соочите со загуба што тешко ќе ја надминете. Може да биде поврзана со некој близок или со материјална работа со која сте се бореле.

Ќе се обидете да се помирите со својата судбина, но во одреден момент ќе почувствувате неподнослива болка.

Ако сонувате дека ја чистите пепелта

Ако ја исчистите пепелта во сон, тоа предупредува на лоша работа. Веројатно ќе вложите пари во нешто што се покажало како неуспех за другите.

Ќе бидете убедени дека сте поспособни и дека подобро ќе се справувате, но ќе испадне дека требало да научите од туѓите грешки и да не ги преценувате своите можности.

Ако истурите пепел во сон

Кога ќе истурите пепел во сон, тоа покажува дека ќе направите нечија желба да се оствари. Можно е да дадете сè од себе за да направите некого горд правејќи го она што го побарал од вас.

Без разлика дали личноста е физички покрај вас или не, вие ќе бидете смирени и мирни затоа што сте ги почитувале договорот и зборот што сте го дале.

Ако сонувате дека чувате пепел

Ако чувате пепел во сон, тоа подразбира дека живеете во минатото. Веројатно не сте во можност да се опоравите од траумата што ја имате доживеано и која ве прогонува и денес.

Иако ненамерно, на овој начин се лишувате од нови искуства што ќе ви помогнат да се опоравите и да продолжите понатаму.

Ако сонувате како ставате пепел на рана

Ако ставите пепел на рана во сон, тоа укажува дека ќе страдате залудно. Вие сте личност која сака да стори сé самостојно, и се обраќате за совет само кога ќе видите дека немате друг избор.

Наместо да одите на лекар, се дијагностицирате себе си и земате лекови, што честопати резултира со болка и други непријатности.

Ако собирате пепел во сонот

Кога собирате пепел од подот во сон, тоа значи дека се залажувате себеси. Можеби сакате да му дадете втора шанса на вашиот поранешен партнер да ја продолжи вашата врска онаму каде што сте застанале. Сепак, ќе бидете убедени дека љубовта е како стакло кое штом се скрши, никогаш повеќе нема да биде исто.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, истуриле, исчистиле, собрале или чувале пепел, тоа секако ви оставило впечаток.

Дефиниција за пепел

Пепелта е прашина што останува откако ќе изгори нешто.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg