Перика - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Перика

Term Main definition
Перика

Ако носите перика значи дека ќе станете угледна личност, напредување во службата; ако видите перика на друга глава значи дека ќе наидете на моменти на потиштеност, некој ќе ве измами.

Какво значење има поимот перика во соништата?

Ако видите перика во сон, тоа покажува дека сте претпазлива личност. Вие сте личност чија доверба е многу тешко да се добие, па затоа го анализирате секој збор и чекор на некој што ви се чини сомнителен.

Често ве критикуваат дека претерувате затоа што на тој начин пропуштате интересни познаници и врски кои можат да прераснат во нешто посериозно.

Ако сонувате дека носите перика

Ако носите перика во сон, тоа подразбира дека ќе станете угледна личност. Вашиот напор и работа ќе бидат главната препорака со која ќе напредувате на професионално поле. Ќе можете гордо да кажете дека никој не ви дал ништо, туку дека сè сте постигнале сами со десет прста.

 Ако сонувате перика на нечија глава

Кога во сон ќе видите перика на друг човек, тоа предупредува дека некој ќе ве измами. Можно е да очекувате одредена личност да се однесува поинаку кон вас, но на крајот, ќе имате ист третман како и сите други.

Сте имале илузии дека ве сметаат за посебна личност, па реалноста ќе ве растажи и ќе ве натера да се повлечете додека не се опоравите.

Ако сонувате дека ја симнувате периката од глава

Кога ја симнувате вашата перика од глава во сон, тоа симболизира искреност. Веројатно ќе решите некому да му го покажете своето вистинско лице.

Ќе се плашите дека ќе ве отфрлат и ќе го променат своето мислење за вас, како и дека ќе го злоупотребат тој момент на слабост. Како и да е, ќе ризикувате и дозволете да види какви всушност сте.

Ако сонувате дека правите перика

Ако направите перика во сон, тоа значи дека ќе направите добро дело. Вие сте хумана личност која му помага на секој што ќе ве праша за нешто, без разлика дали тоа е пренесување знаење, давање пари, храна или облека.

Многумина ве критикуваат затоа што не мислите доволно за себе, но не сфаќаат дека сте најсреќни кога споделувате со другите.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, носеле, изработиле или отстраниле перика, тоа секако ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за перика

Перика е збир на влакна од коса што се користи наместо вистинска, а луѓето ја носат од здравствени или модни причини.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg