Песок - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Песок

Term Main definition
Песок

Ако сонувате песок значи дека некој ќе ве измами на јаве.

Што значи да сонувате песок?

Ако видите песок во сон, тоа предупредува дека некој ќе ве измами на јаве. Можно е да имате премногу доверба во личноста која не ја познавате добро, што ќе предизвика разочарување.

Без разлика дали ќе ви штети материјално или во некоја друга смисла, ќе ви биде многу тешко да се опоравите и ќе изградите ѕид кон оние кои се навистина искрени.

Ако сонувате дека правите кули од песок

Ако правите кули од песок во сон, тоа подразбира дека се залажувате. Вие сте личност која одбива да прифаќа грди настани и секогаш се обидува да најде објаснување за сè и за сите што ќе го оправдаат.

Вие сакате да гледате на животот низ розови наочари и не сакате да слушате мислења кои се различни од вашите.

Ако сонувате дека лежите врз песок

Кога лежите на песок во сон, тоа покажува дека малку ви треба за среќа. Вие сте многу скромни и никогаш не правите грандиозни планови затоа што знаете дека главно не се остваруваат.

Важно е да бидете во интересно друштво за кое ќе сметате дека е поважно од луксузните хотели, плажи, дискотеки и други објекти.

Ако сонувате дека се копате во песок

Ако се закопате во песок во сон, тоа го симболизира здравјето. Вие сте многу одговорна личност која ја разбира важноста на физичката активност, здравата храна, позитивното размислување итн.

Не сакате другите да страдаат утре поради вашата небрежност, туку се обидувате да бидете во добра форма што е можно подолго за да не зависите од никого.

Ако сонувате дека правите песочен часовник

Кога правите песочен часовник во сон, тоа значи дека вашето време минува брзо. Веројатно си поставувате рок до кога сакате да постигнете нешто во животот, но наместо да ве стимулираат, тие детерминанти само ве притискаат. Сте добиле погрешен заклучок дека никогаш нема да постигнете ништо и се плашите дека другите ќе ве сметаат за неуспешен човек.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, лежеле или сте направиле кули од песок, сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за песок

Песокот е мал материјал кој припаѓа на седиментни карпи.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg