Пештера - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пештера

Term Main definition
Пештера

Ако сонувате дека сте во пештера значи дека ќе бидете во опасност, загуба на пари.

Што значи да сонувате пештера?

Ако видите пештера во сонот, тоа покажува дека сакате да се откажете од некого или нешто. Можно е веќе да немате сила да се борите и дека повеќе сакате да се криете во глувчешка дупка.

Многумина од вас очекуваат да бидете на висина на задачата и сметаат дека нема да ги изневерите, но не сфаќаат дека сте само човек кој има слабости.

Ако сонувате дека сте во пештера

Ако сте во пештера во сон, тоа предупредува на опасност. Може да се случи вашите зборови или дела да загрозат некого, поради што таа личност ќе сака да ви се одмазди.

Ќе имате бројни непријатности чија цел ќе биде да ве замолчат, но тврдоглавоста ќе работи во вас што нема да ви дозволи да се повлечете.

Ако сонувате дека влегувате во пештера

Кога влегувате во пештера во сон, тоа симболизира измама. Некој веројатно ќе ве излаже за да започнете деловна активност или врска со него/неа.

Нема да знаете во што влегувате, и кога ќе го разберете тоа, ќе ви биде многу тешко да излезете од сè без последици што можат да ве обележат до крајот на животот.

Ако сонувате дека излегувате од пештера

Ако излезете од пештера во сон, тоа подразбира дека вашето време допрва доаѓа. Можно е да престанете да се сожалувате и да одлучите на чекор што е болен, но единствен правилен. Ќе заминете од компанија, куќа, врска или брак во кој не се чувствувате добро.

Отпрвин ќе се плашите да не зажалите за тоа, но со текот на времето ќе ви биде незамисливо да се вратите на стариот пат.

Ако сонувате дека се искачувате во пештера

Кога се искачувате во пештера во сон, тоа значи дека ќе ги надминете пречките. Веројатно ќе го постигнете она што сте го посакувале во наредниот период, со бројни подеми и падови. Вашата патека ќе биде распослана со трње, но тоа ќе ве натера да цените сè што сте постигнале и ќе ве спречи лесно да го прокоцкате стекнатото.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, влегле, излегле, биле или се искачиле во пештера, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за пештера

Пештерата е подземна просторија во земјината кора, создадена од природни процеси.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg