Петел - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Петел

Term Main definition
Петел

Ако слушнете петел во сон предупредува дека ќе добиете неповолни вести; ако го видите симболизира болест, смрт, несреќа; ако видите борба на петли значи дека се соочувате со кавги, злобни времиња.

Што значи да сонувате петел?

Ако видите петел во сон, тоа предупредува на болест. Може да се случи да го откриете проблемот што ве мачи на време, па ќе можете да се излекувате со минимални последици.

Постои опасност по вакво стресно искуство, да се оптоварите со здравје и секој симптом да го протолкувате како враќање на болеста или почеток на нова, уште полоша болест.

Ако сонувате петли

Ако видите голем број на петли во сон, тоа значи дека сте пред кавга. Можно е вашите колеги да ве сметаат за конкурент за место за кое долго време размислувале, поради што ќе се обидат да ја покажат својата супериорност.

Бидејќи не ви недостасува натпреварувачки дух, ќе сторите сè за да им биде потешко да ја постигнат целта.

Ако слушнете викање на петел во сон

Кога во сон ќе слушнете викање на петел, тоа значи неповолна вест. Веројатно ќе очекувате важна најава што може значително да влијае на вашата иднина.

Наместо на она на што се надевате, ќе добиете резултати што ќе ве обесхрабрат и ќе ве натераат да се запрашате дали треба да инсистирате на тој план.

Ако видите како петелот ги брка кокошките

Ако во сон видите петел кој брка кокошки, тоа подразбира дека сакате женкар. Можно е да сте за заљубени во личност која е многу интелигентна и интересна, но никогаш не успева да се смири.

Иако сте свесни за неговата/нејзината природа, потајно се надевате дека ќе го/ја промените и дека ќе го остави минатото заради вас.

Ако колете петел во сонот

Кога колете петел во сон, тоа покажува дека не сте задоволни од работата. Веројатно сте започнале да правите нешто што е спротивно на вашите принципи, но во моментот немате друг извор на приход.

Ви се чини дека повеќе сакате да одите на снимање отколку да работите, поради што секој ден ги прегледувате рекламите и фантазирате за заминување.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, слушнале или заклале петел, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за петел

Петелот е мажјак од кокошка. 

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg