Пијаници - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пијаници

Term Main definition
Пијаници

Ако видите пијаници во сон значи дека ќе бидете изложени на срам, загуба, болест.

Што значи ако сонувате пијани луѓе?

Ако видите пијаници (алкохоличари) во сон, тоа предупредува дека ќе се засрамите. Можно е да се дружите со луѓе кои имаат лоша репутација, поради што многу луѓе околу вас ќе ве идентификуваат со нив и нивните постапки.

Тие нема да разберат дека вие знаете да се контролирате и дека никогаш не би направиле нешто што ќе ви наштети.

Ако сонувате дека сте пијаница

Ако сте пијаница во сон, тоа значи кукавичлук. Вие сте личност која често им се препушта на своите слабости само за да не се соочува со проблеми.

Вие не знаете како да ја прифатите ситуацијата и да се обидете да ја подобрите, туку се враќате во минатото и жалите за времињата што не можете да ги вратите или промените.

Ако сонувате дека разговарате со пијаница

Кога зборувате со пијаница во сон, тоа значи дека ќе бидете измамени. Во вашиот случај, веројатно ќе се потврди исправноста на изреката дека ветувањето е залудно радување затоа што ќе помислите дека е доволно некој да ви даде збор наместо документи, потписи, депозити или други видови осигурување.

Ќе бидете непријатно изненадени кога ќе сфатите дека нема ништо од договорот и дека мора да барате нови соработници.

Ако сонувате дека саканата личност е пијаница

Ако во вашиот сон саканата личност е пијаница, тоа подразбира дека залудно се обидувате. Можно е само вие да давате максимум за да ја извадите вашата врска/брак од кризата во која западнала.

Вие не сакате да се помирите со фактите и да се откажете затоа што има премногу убави работи што ве врзуваат и поради кои по којзнае кој пат, заборавате на сè и започнувате од почеток.

Ако сонувате дека му помагате на пијан човек

Кога му помагате на пијан човек или алкохоличар во вашиот сон, тоа покажува дека ви се допаѓаат предизвици. Вие сте личност која секогаш си го комплицирала животот избирајќи тешки студии, работни места итн.

Не ве привлекува она што лесно можете да го имате затоа што не бара никаков напор и не ве прави да се издвојувате од толпата.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, разговарале или сте му помогнале на пијаница, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Ако видите пијаница во сон

Ако видите пијан во сон, тоа покажува дека вашето здравје добро ве служи. Вие сте личност која е умерена во сè, па никогаш не сте имале проблеми со зависноста.

Можете да се контролирате во секое време и да не дозволите да станете роб на пороците што можат да ви го уништат животот.

Ако сонувате дека тешите пијаница

Ако утешите пијаница во сон, тоа подразбира дека ќе лажете. Можеби не сакате да повредите некого, поради што ќе му го кажете спротивното од она што го мислите. Иако вашите намери ќе бидат благородни, тој во одреден момент ќе ја дознае вистината што ќе го повреди многу повеќе отколку кога би му кажале тоа на почетокот.

Ако сонувате дека се дружите со пијаница

Кога се дружите со пијан човек во сон, тоа ве предупредува дека ќе добиете лошо име. Можно е вашите пријатели да не ги сакаат луѓето околу вас, поради што ќе го сменат своето мислење за вас. Тие ќе речат дека сте премногу добри за такво друштво и ќе се обидат да ве спасат од лошото влијание на кое, според нив, сте подлегнале.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, утешиле, разговарале или сте се дружеле со пијаница, тоа секако ви оставило впечаток.

 Дефиниција за пијаница

Пијаница (алкохоличар) е личност која станува зависна поради прекумерно внесување алкохол.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg