Пиперка - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Пиперка

Term Main definition
Пиперка

Лута пиперка симболизира неволја, грижа, кавга; блага: здравје; зелена: долг живот; сува: заборавате на обврските.

Што значи кога сонувате пиперки?

Ако сонувате лути пиперки

Ако видите лута пиперка во сон, тоа предупредува на проблеми. Можно е да запознаете личност која ќе биде расположена за расправија и ќе бара причини да ве критикува. Бидејќи имате краток фитил, нема да му/ ѝ останете должни, што само ќе предизвика нови конфликти и дополнително заладување на односите.

Ако сонувате благи пиперки

Ако видите блага пиперка во вашиот сон, тоа го симболизира здравјето. Вие сте личност која знае дека силата влегува преку вашата уста, па затоа се обидувате да јадете здраво, избегнувајќи ги глупостите што ги наоѓате на секој агол. Не ви претставува проблем да станете рано и да подготвувате оброци за на работа или за денот што ќе го поминете надвор од домот.

Ако сонувате зелени пиперки

Кога во сон ќе видите зелена пиперка, тоа може да означува позитивни промени. Се обидувате да го започнете секој нов ден што е можно порано и да го поминете со луѓе во чие друштво уживате. Сакате да собирате нови искуства и да водите сметка за тоа колку сте променети и созреани како личност која се стреми да стане уште подобра.

Ако сонувате исушени пиперки

Ако видите исушени пиперки во сон, тоа подразбира дека ги заборавате своите обврски. Веројатно сте преморени и оптеретени со лични проблеми што ве спречуваат да се посветите на работа и да работите како порано. Честопати не сте ни свесни за грешките што сте ги направиле, но еден од вашите колеги внимателно го следи тоа и едвај чека да му каже на шефот дека сте расеани и неодговорни.

Ако сонувате дека јадете пиперки

Ако јадете црвена пиперка во сон, тоа покажува дека ви се допаѓаат предизвици. Вие сте личност која функционира на адреналин и колку повеќе ви кажуваат дека не можете да направите нешто, толку повеќе добивате желба да го докажете спротивното.

Вам ви е интересно да бидете тврдоглави и да ја тестирате волјата затоа што ви покажува дека сте во состојба да направите сè што замислувате.

Ако сонувате дека садите пиперки

Кога садите пиперки во сон, тоа значи дека ќе се преселите. Наскоро може да започнете да живеете сами, со партнер или со цимер. Ќе бидете полни со идеи што ќе ги ставите на дело и ќе уживате во слободата за која сонувате веќе долго време.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе лута, зелена, блага, исушена, ако сте јаделе или засадиле пиперки, тоа секако ви оставило силен впечаток.

Дефиниција на пиперка

Пиперката е едногодишен зеленчук од семејството Solanaceae.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg