Питач - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Питач

Term Main definition
Питач

Да се ​​биде питач: освојување на лотарија; ако споделите нешто и му помогнете на питачот: доброто дело се враќа од време на време, доаѓаат посреќни денови.

Што значи да сонувате питач?

Ако видите питач во вашиот сон, тоа значи несигурност. Можно е да се плашите од банкрот затоа што немате добро чувство за започнатиот бизнис. Постојано го проверувате билансот на вашите сметки и се обидувате да бидете во тек со најновите случувања за да спречите катастрофа.

Ако сонувате дека сте питач

Ако во сон сте питач, тоа покажува дека ќе добиете на лотарија. Може да се случи да играте букмејкер или некој друг вид на игра на среќа што ќе ви донесе голема сума пари.

Ќе продолжите да инвестирате во такви работи, заборавајќи ја старата добра изрека дека „нема„ леб без мотика “.

Ако сонувате дека сте му помогнале на питач

Кога му помагате на просјак во сон, тоа значи дека добротворството се наградува од време на време. Вие сте несебична личност која би му го дала последниот денар на некој што е во тешка ситуација, па токму затоа и самите честопати имате недостаток.

Едноставно не можете да кажете „не“ и срцето ви е исполнето ако можете барем малку да помогнете.

Ако сонувате дека сте одбиле да му помогнете на питач

Ако одбиете да му помогнете на питач во сон, тоа подразбира дека сте недоверливи. По природа, вие сте независна личност која верува дека секој е ковач на својата среќа. Верувате дека не е ваша работа некој што не управувал паметно во животот или решил да го напушти училиштето, со надеж дека ќе обезбеди работа и подобар квалитет на живот.

Се сомневате во многу тажни приказни и во нив ја гледате намерата на поединците брзо да се збогатат без никаков напор.

Ако сонувате дека вашиот непријател станал питач

Кога во сон непријателот станува питач, тоа покажува дека вашата победа ќе остави горчлив вкус. Веројатно ќе имате намера да покажете дека некој во околината не е она што секој го замислува. На крајот ќе успеете, но ќе ја почувствувате празнината и вознемиреноста што не ги очекувале.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе или сте му помогнале на просјак, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за питач

Питач е сиромашна личност која живее од милостина.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg