Заби - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Заби

Term Main definition
Заби

Ако имате убави бели заби во сон: здравје, репутација; лоши и расипани: болест, неуспех; златни: богатство; ако добиете нови заби: голема корист, здравје; ако имате вештачки заби: некој ќе ве измами; скршен заб: лутина, болест; ако ви испаднат забите: смрт во семејството, несреќа; ако ги поправате забите: ќе станете подобри; ако извадите заб: ќе ги раскинете врските со несакана личност; ако миете заби: се мачите за друг, штета.

Што значи да сонувате заби?

Ако сонувате заби, сонот може да има различни значења, а најчесто забите во соништата укажуваат на здравје. Овие соништа можат да бидат и позитивни и негативни, во зависност од конотацијата на сонот за забите.

Ако сонувате убави бели заби

Ако сонувавте дека имате убави бели заби, тоа значи дека вашето здравје е многу добро. Во општеството важите за личност со престиж и сите ве почитуваат.

Зрачите со позитивна енергија каде и да се појавите и дека луѓето сакаат да бидат во ваше друштво.

Ако сонувате лоши и расипани заби

Лоши и расипани заби во сон значат дека ќе доживеете мал неуспех на работа. Ќе инвестирате пари на непроверени бизнис зделки што може да создаде финансиски загуби и проблеми со законот, но доколку мислите да го прескокнете инвестирањето, сепак ќе изгубите пари на неважни работи. Ќе се прашувате каде се моите пари и на што ги потрошив.

Ако сонувате златен заб

Ако имате златни заби во сон значи дека ви претстои период во кој ќе заработите многу пари. Ако долго време очекувате наследство, ова е добро време да го добиете. Постои и алтернативно значење каде што златен заб значи дека ги гледате пријателите од високо и дека полека почнуваат да ве избегнуваат. Треба да бидете помалку себични и да обрнувате внимание на другите.

Ако сонувате нови заби

Ако сонувате дека добивате нови заби значи дека вашето здравје е одлично. Ако се двоумите дали да инвестирате пари во бизнисот, следниот период ќе биде идеален за финансиска корист.

Ако сонувате вештачки заби

Вештачки заби во сон ве предупредуваат да бидете внимателни, некој од околината има намера да ве измами. Можно е тој да побара од вас да му позајмите пари, по што ќе исчезне без трага.

 Ако сонувате скршен заб

Ако имате скршени заби значи дека ќе се налутите на блиска личност. Чувствувате дека другите ја користат вашата љубезност, а за возврат не добивате никаква почит.

Соништа во кои ви паѓаат забите

Губење на забите во сон значи дека сте многу зафатени, не обрнувате доволно внимание на вашето здравје.

Помислувате на сè, освен на себе. Ова ќе го налути вашето семејство и ќе ве присили да одите на редовен годишен преглед.

Поправки на забите во соништата

Ако сонувате дека ги поправате забите симболизира дека повеќето ваши проблеми и тешкотии ќе исчезнат. Не губете надеж, сè ќе стане подобро за вас.

Сон во кој вадите еден заб или неколку заби

Ако извадивте заб во сон, тоа значи дека ќе прекинете контакт со лицето кое ве оптеретува и мачи како расипан заб.

Забоболка

Кога имате забоболка во сон, тоа значи дека вие или некој близок вас се соочувате со мала болест како што се грип или настинка.

Ако ги миете забите во вашиот сон

Ако ги миете забите во сон, тоа значи дека се жртвувате за некој на јаве, а тоа ви носи штета.

Алтернативно, ова може да значи дека ќе избегнете некои ситни инфекции од кои страдале некои ваши познаници и дека ќе имате исклучително добар период во однос на здравјето.

Ако сонувате дека некој ве каснал со заби

Ако сонувате дека некој ве каснал со заби, тоа значи дека среќата е пред вас. Ако сонувате дека некој ве каснал од страст, значи дека наскоро ќе имате страсна љубовна романса во реалноста.

Ако сонувате дека ве каснало дете, тоа значи дека наскоро ќе остварите финансиска добивка.

Ако сонувате дека ве каснало домашно милениче

Ако сонувате дека ве каснало животно кое има заби, како што е куче за домашно милениче или мачка, тоа значи дека сте навредиле пријател не сакајќи.

Ако сонувате дека ве каснало домашно животно

Сон во кој ве каснува домашно животно како на пример, коњ, крава, овца, коза или свиња значи дека треба да се вардите од лажни пријатели.

Значењето на овие соништа може да се поедностави. Ако неодамна сте биле на стоматолог или имате забоболка, можно е тоа потсвесно да оставило подлабок впечаток кај вас.

Дефиниција за заби

Забите се органи лоцирани во усната шуплина и се користат за џвакање храна. Тие се калцифицирани и претставуваат почеток на дигестивниот тракт.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg