Заборавање - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Заборавање

Term Main definition
Заборавање

Ако заборавите нешто во вашиот сон, тоа значи дека се соочувате со загуба, неуспех.

Што значи кога сонувате дека сте заборавиле нешто?

Ако сонувате дека сте заборавиле нешто

Ако сте заборавиле нешто во вашиот сон, тоа значи неуспех. Можеби нема да научите доволно за испит или не можете да направите сè што претпоставените очекуваат да направите.

Тоа ќе ви биде единствената шанса да се докажете, но ќе ја пропуштите така што ќе мора да го поминете потешкиот пат за да ја постигнете посакуваната цел.

Ако сонувате дека другите заборавиле нешто

Ако другите заборават нешто во вашиот сон, тоа подразбира дека ќе се чувствувате запоставени. Може да се случи вашиот партнер, пријатели или членови на семејството да бидат зафатени и да немаат време да ви се посветат на вас. Ќе ги обвинувате за тоа и ќе мислите дека намерно ве игнорираат.

Ако сонувате дека сте заборавени

Кога сте заборавени во сон, препорачливо е да внимавате на вашите трошоци. Веројатно лошо ќе инвестирате во следниот период, па може да се случи да изгубите голем дел. Ќе бидете во тешка ситуација и многумина ќе ви свртат грб, додека до вас ќе останат само вистинските пријатели.

Ако сонувате дека сте заборавиле важен датум

Ако заборавите важен датум во сон, тоа ви кажува дека некој ќе ви се налути. Можно е да кажете или да направите нешто што нема да ѝ се допадне на некоја ваша блиска личност.

Ќе помислите дека претерува и дека брзо ќе се предомисли, но ќе се изненадите кога ќе сфатите дека се заинаетил/заинаетила и дека не сака прв/прва да ви се јави.

Ако сонувате дека сте ја заборавиле вашата поранешна љубов

Ако сте ја заборавиле поранешната љубов во сон, тоа значи дека постојано мислите на него/неа. Веројатно не сте го/ја преболеле и колку повеќе се трудите, толку потешко ви оди.

Го/ја споредувате со другите и за жал заклучувате дека нема да најдете некој што толку многу ќе ви одговара.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако пред скоро време сте заборавиле некого или некој ве заборавил, тоа сигурно оставило силен впечаток.

Дефиниција за заборав

Заборавањето е губење на меморијата.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg